Lohr a. Main – Bosch Rexroth AG’de Dr. Steffen Haack (54), 1 Ocak 2021’den itibaren bir kez daha Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alacak. Aynı zamanda şirketin mühendislik ve geliştirme faaliyetleri ile Endüstriyel Hidrolik bölümünü oluşturan üç iş biriminin sorumluluğunu da üstlenecek ve Endüstriyel Hidrolik iş kolunun yöneticiliğine devam edecek. Yönetim Kurulu bünyesinde Fabrika Otomasyonu bölümünden ise Dr. Marc Wucherer (51) sorumlu olacak. 
 
Haack, önceden açıklandığı üzere yıl sonunda şirketten ayrılacak olan Dr. Heiner Lang'ın (44) Mühendislik ve Geliştirme Faaliyetleri Yöneticiliği görevini devralacak. Robert Bosch GmbH Yönetim Kurulu Üyesi ve Bosch Rexroth Yönetim Kurulu Başkanı Rolf Najork atamayla ilgili: “Steffen Haack'in, çeşitli teknolojik alanlarda edindiği tüm operasyonel tecrübeleriyle, özellikle hidrolik alanında uzun yıllara dayanan uzmanlığıyla, mühendisliğimizden sorumlu olması ve yönetim ekibimizi güçlendirmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca Steffen Haack, şirketimizin ve sektörümüzün komiteler, dernekler ve üniversitelerdeki tanınmış bir temsilcisidir” dedi.

HAACK'A ÜÇ HİDROLİK İŞ BİRİMİ, WUCHERER'E FABRİKA OTOMASYONU

Lang’ın görevleri arasında yer alan Fabrika Otomasyonu sorumluluğu, yıl sonunda Wucherer’e devredilecek. Bu bölüm, Otomasyon ve Elektrifikasyon Çözümleri, Montaj Teknolojisi ve Lineer Hareket Teknolojisi olmak üzere üç iş birimini kapsıyor. Najork, “Marc Wucherer, 2017'den bu yana satış performansımıza yaptığı katkının ardından, kontrol ve otomasyon teknolojisindeki kapsamlı deneyimi ve yetkinliğiyle artık Fabrika Otomasyonu bölümümüzü destekleyecek” dedi. Wucherer, Yönetim Kurulu Üyesi olarak Nisan 2017’den bu yana Satış Birimleri ve Endüstriyel Hidrolik, Large Hydraulic Drives ve Large Projects olmak üzere üç hidrolik iş biriminden sorumluydu. Bu üç hidrolik iş biriminin sorumluluğu Haack'a devredilecek. 
 
Haack, 1996 yılında Bosch'a katıldı. Doktorasını Akışkan Teknolojisi alanında yapmış olan Haack, kariyerine 1996 yılında Bosch’ta başladı. 2017'den bu yana Haack, birden fazla görevden sorumlu olduğu Endüstriyel Hidrolik iş kolunu yönetiyor. Daha önce, 2015-2017 yılları arasında Bosch Rexroth AG Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Haack, mesleki faaliyetlerinin yanı sıra, VDMA’da Akışkan Teknolojisi Derneği Yönetim Kurulu ve Alman Makine Mühendisliği Zirvesi Danışma Kurulu Üyesi’dir.