-    Uzun süren planlama döneminden sonra 1 Ocak 2022 itibariyle, Bosch’ta yönetim sorumluluğu yeni nesle geçecek.
-    Dr. Volkmar Denner, yaklaşık 10 sene süren yönetim kurulu başkanlığından emekli olacak. Denner, Bosch Grubu’nun bilimsel danışmanı olarak kendisini, şirketin kuantum teknolojisi alanındaki araştırmasına adayacak.
-    Dr. Stefan Hartung, Bosch Grubu yeni yönetim kurulu başkanı olarak atandı.
-    Dr. Christian Fischer, yeni yönetim kurulu başkan yardımcısı görevini üstlendi.
-    Dr. Markus Heyn, Mobilite Çözümleri iş sektörünün başkanı olarak görevlendirilecek.
-    Dr. Markus Forschner, yeni CFO olarak yönetim kurulunda görev alacak.

Stuttgart, Almanya - Uzun süren bir planlama döneminden sonra Ocak 2022’den itibaren, Bosch’ta yönetim sorumluluğu yeni nesle geçecek: Dr. Volkmar Denner, yönetim kurulu başkanlığı görevini Dr. Stefan Hartung’a devredecek. Dr. Christian Fischer, yönetim kurulu başkan yardımcısı olacak ve Dr. Markus Heyn ise Mobilite Çözümleri iş sektörünün başkanlığı görevini üstlenecek. Yeni mali işler genel müdürü olarak Dr. Markus Forschner, yedi kişiye düşürülecek olan ve yeni kurulmuş Bosch yönetim kurulunu tamamlayacak. Bosch, bu yeni atamaların, kurucusu Robert Bosch'un da istediği gibi şirketin güçlü ve anlamlı gelişimini devam ettirebilmesi için şirketi iyi bir konuma getirdiğinden emin. 

YÖNETİM KURULU SONRASI DEĞİŞİKLİKLER

31 Aralık 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 16 seneyi yönetim kurulunda ve 10 seneyi ise CEO olarak Bosch’ta 36 yıllık görev süresinin ardından Dr. Volkmar Denner (64),  yönetim kurulundan emekli olacak. Denner, araştırmaya odaklanmak istediğini belirtti. Denner, Bosch’a kuantum teknolojisi alanında bilimsel danışman olarak hizmet verecek. Robert Bosch Industrietreuhand KG’nin toplantılarına bir misafir olarak katılmayı sürdürecek.

Denner, öncü bilimsel araştırmaların bulgularının insanlığın faydasına olacak şekilde gelişmiş teknolojiye dönüştürülmesine her zaman ilgi gösterdi. Örneğin, şirkette MEMS sensör teknolojisinin kurulmasında önemli bir rol oynadı. Bosch, hem otomotiv hem de dayanıklı tüketim mallarında olmak üzere bu alanda global pazara liderlik ediyor. Kuantum fiziği alanında doktora derecesine sahip olan Denner, en son tüm şirketi yapay zekanın (AI) ve nesnelerin internetinin (IoT) bir bileşimi olan AIoT’nin potansiyelinden faydalanmaya hazır hale getirdi. 

Hissedarlar ve denetim kurulu, onlarca yıldır şirketteki verimli çalışmalarından dolayı Denner’e teşekkür etti. Robert Bosch GmbH genel kurul ve denetim kurulu başkanı Franz Fehrenbach, “Denetim kurulu, şirketi ekonomik açıdan başarılı ve teknolojik açıdan vizyoner bir şekilde yöneten Volkmar Denner’e büyük bir teşekkür borçludur” dedi ve ekledi: “Volkmar Denner, şirketin sürdürülebilirliğe ilişkin gelecekteki çabalarının yolunu açtı ve grubu, dijital geleceğe hazır hale getirdi. Onun liderliğinde Bosch, 2020 Şubat gibi erken bir tarihte dünyanın ilk karbon nötr endüstriyel işletmesi oldu ve ayrıca yapay zeka ve IoT alanlarında global bir öncü haline geldi.” Bosch ailesi adına konuşan Christof Bosch, “Aile sahipleri, şirkete liderlik ederken kurucunun değerlerine bağlı kalmasından dolayı Volkmar Denner’e teşekkür eder” şeklinde konuştu.

1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olmak üzere, yeni yönetim kurulu başkanı olarak Dr. Stefan Hartung (55) atandı. Hartung, Robert Bosch Industrietreuhand KG’nin de hissedarı olacak. Makine mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olan Hartung, 17 senedir Bosch’ta çalışıyor ve 2013 senesinden beri Bosch yönetim kurulunun üyesi. Mobilite Çözümlerinin başkanı olarak 2019 yılından beri, şirketin en büyük iş sektöründen sorumlu. Bunun öncesinde Hartung’un sorumlulukları arasında Enerji ve Bina Teknolojisi ve Endüstriyel Teknoloji iş sektörleri yer alıyordu. Bosch Elektrikli El Aletleri ve BSH Ev Aletleri’nde daha önce yürüttüğü yöneticilik görevleri, Hartung’un grubun büyük bir kısmıyla ilgili ilk elden deneyim kazandığı ve tüm iş sektörlerindeki bütün ürün ve hizmet portföyü hakkında mükemmel seviyede bilgi sahibi olduğu anlamına geliyor. Son olarak, Mobilite Çözümleri iş sektörünün sistematik olarak yeniden düzenlenmesine destek olarak geleceğin mobilitesi için yeni açılımlar oluşturmuştur. 

Dr. Christian Fischer (53), 1 Ocak 2022’den itibaren yönetim kurulu başkan yardımcısı olacak. Ayrıca, Robert Bosch Industrietreuhand KG’nin bir hissedarı olacak. Fischer, ilk olarak Enerji ve Bina Teknolojisi iş sektörüne ilişkin sorumluluğu üstlenirken, 2018 yılından beri Bosch’un yönetim kurulunda görev yapıyor. Performanstan sorumlu genel müdür olarak, karlılığın sistematik olarak artırılmasına sağlamak üzere grup genelinde bir programı başarılı bir şekilde tasarladı ve uygulamaya soktu. 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren, Elektrikli El Aletleri bölümüyle birlikte Dayanıklı Tüketim Malları iş sektöründen ve yan kuruluş BSH Ev Aletleri ve ayrıca Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve güneydoğu Asya ve Avustralya’dan sorumlu olacak. İktisat alanında doktora derecesine sahip olan Fischer, Bosch yönetim kuruluna katılmadan önce diğer şirketlerin yönetim kurulunda görev alıyordu. 
1 Ocak 2022’den itibaren Dr. Markus Heyn (56), Mobilite Çözümleri iş sektörü başkanı olarak görev yapacak. Yönetim kurulunda, 2015 yılından beri Mobilite Çözümleri iş sektörünün satışlarından ve pazarlamasından global olarak sorumlu oldu. Ayrıca Heyn, Otomotiv Yedek Parça ve Ağa Bağlı Mobilite Çözümleri bölümlerinden ve bölümler arası Ticari Araçlar ve Off-Road organizasyonu başta olmak üzere ETAS GmbH ve Bosch Engineering GmbH’den sorumludur. Doktora derecesi sahip bir makine mühendisi olan Heyn, 1999 yılından beri Bosch’ta görev yapıyor.

Stefan Asenkerschbaumer’in yerine, 1 Ocak 2022’den itibaren Robert Bosch GmbH yönetim kuruluna yeni atanan Dr. Markus Forschner (54) mali işler genel müdürü olarak gelecek. Forschner, Bosch Group performanstan sorumlu genel müdürlük (CPO) görevini de Christian Fischer’den devralacak. Forschner, 2015 yılından beri Bosch Rexroth’un ticari ilişkilerden sorumlu icra kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Bosch Group’a 1996 yılında bir yönetim stajyeri olarak katılmıştı. Forschner, bilgisayar bilimi ve işletme alanında eğitim aldı ve Stuttgart University’nin AR-GE yönetimi enstitüsünden doktora derecesi aldı.

1 Ocak 2022 itibarıyla yönetim organlarının oluşumu

Robert Bosch GmbH yönetim kurulu
Dr. Stefan Hartung, başkan (CEO) 
Dr. Christian Fischer, başkan yardımcısı 
Filiz Albrecht, insan kaynaklarından sorumlu  (CHRO)
(yeni) Dr. Markus Forschner, mali işler (CFO) ve performanstan (CPO)
Dr. Markus Heyn, Mobilite Çözümleri iş sektörü başkanı
Harald Kroeger, sorumluluk alanları arasında Mobilite bölümleri olan Mobilite Bilişim Çözümleri, Şasi Sistemleri Kontrolü ve Otomotiv Elektroniği yer alıyor
Rolf Najork, Endüstriyel Teknoloji iş sektöründen sorumlu