Bosch Grubu, 31 Ocak 2018 itibariyle hazırladığı ve çalışan verilerini bulunduran raporu yayınladı. Türkiye ve dünya genelindeki tüm çalışan istihdam sayılarını kapsayan rapor hakkında açıklama yapan Bosch CFO’su Stefan Asenkerschbaumer, “Bosch’un çalışanlarının sayısı 7 bin 800 kişi artmıştır.” dedi.

Dünya genelinde 410 bin kişi Bosch bünyesinde çalışıyor. Açıklanan rapora göre önceki yıla kıyasla 7 bin 800 çalışan sayısını arttıran marka, en fazla artışı Avrupa ile Asya Pasifik’te gösterdi. Tüm bu artan personel rakamlarının yanı sıra Bosch’un IT ve yazılım uzmanı ihtiyaçları devam etmekte.

Bosch’un 2019 hedeflerini ve yakın vadedeki iş gündemlerini anlatan Asenkerschbaumer, 2019 yılını yüksek kazanç seviyelerini koruma yılı olarak öngördüklerini belirtti. Bu ihtiyatlı tahminlerinin nedenini çözülmeyen Brexit sorunu ile çeşitli ticari anlaşmazlıklar gibi devam eden sayısız jeopolitik gelişmeler olduğunun altını çizen Asenkerschbaumer, tüm bunların yanında ceza niteliğindeki tarifelerin ve serbest ticaret sözleşmelerinin iptali gibi agresif korumacı ekonomik politikaların, tüketici harcamalarına yansıdığını vurguladı.