01 Şubat 2021, İstanbul; Türkiye’de lojistik sektörünün dijital dönüşümünü üstlenen Borusan Lojistik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine 1 Şubat itibarıyla Serdar Erçal getirildi. Ülkemizin entegre hizmet sağlayan önemli limanlarından birisi durumunda olan Borusan Limanı’nın Genel Müdürlüğü görevini ise Hamdi Erçelik üstlendi.

Borusan Lojistik bünyesinde 2003 senesinden beri görev yapan Serdar Erçal, iş yaşamı süresince Borusan Grubu içinde farklı birimlerde yöneticilik rollerini yerine getirdikten sonra, 2018 yılında Borusan Limanı Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Erçal, 17 sene süresince Borusan Lojistik ve Borusan Liman şirketlerinin büyüme ve yeni yatırım süreçlerine önemli katkılar sağladı.

Borusan Grubu’nda 25 senedir farklı pozisyonlarda görev yapan Hamdi Erçelik, eTA şirketinin Genel Müdürü olarak lojistiğin dijital dönüşümünde önemli bir rol oynadı. 2019 senesinden beri Borusan Lojistik Endüstri ve Gıda İçecek Sektörü Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Erçelik, yenilikçi bakış açısı ile üstlendiği pozisyonlarda başarılara damgasını vurdu. 

Uzun seneler boyunca etkin iş yapış şekilleri ve liderlik vasıflarıyla Borusan’a değer katan Serdar Erçal ve Hamdi Erçelik’in atamalarıyla ilgili olarak Borusan Holding CEO’su Erkan Kafadar; “Borusan Grubu olarak, önceliğimiz yetenekli çalışma arkadaşlarımıza yatırım yapmak. Borusan olarak, her seviyeye yapacağımız atamalarda öncelikle iç adaylarımızı değerlendiriyor, şirket içi ve grup şirketleri arası terfi ve rotasyon imkanlarını en üst seviyede kullanıyoruz. Bugün, sektörlerini teknoloji ile dönüştüren Borusan Lojistik ve Borusan Limanı şirketlerimizde yapmış olduğumuz bu önemli bayrak devirleriyle birlikte yeni başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Uzun yıllardır beraber çalıştığımız ve Borusan Grubu’na çok önemli katkılar sağlamış olan çalışma arkadaşlarımız Serdar Erçal ve Hamdi Erçelik’e yeni görevlerinde başarılar diliyorum”  şeklinde konuştu.

SERDAR ERÇAL KİMDİR?

Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Serdar Erçal, Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamladı. 2003 senesinde Borusan Lojistik’te Proje Satış Müdürü olarak başladığı kariyerinde farklı görevleri yerine getirdikten sonra, Borusan Lojistik Tedarik Zinciri Yönetimi ve Stratejik Müşteriler Genel Müdür Yardımcısı olarak rol aldı. 1 Ekim 2018 tarihinden bugüne ise Borusan Limanı Genel Müdürü görevini üstlendi. Erçal, evli ve 2 evlat sahibidir.

HAMDİ ERÇELİK KİMDİR?

ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra kariyerine Borusan Grup’ta adım atan Hamdi Erçelik, 1996 senesinden beri Birlik Galvaniz, Kerim Çelik ve Borçelik şirketlerinde farklı pozisyonlarda görev yaptı. 2014 senesinde eTA şirketinin Genel Müdürü olarak atanan Erçelik, 2019 yılından beri ise Borusan Lojistik Endüstri ve Gıda İçecek Sektörü Genel Müdür Yardımcılığı görevini icra ediyordu. Erçelik, evli ve 2 evlat sahibidir.