Tüm elektromekanik ürün gruplarıyla ilgili iletim ve dağıtım alanında ürün geliştiren Best Transformer, yeni dönemde ürün gamını geliştirmeyi hedefleniyor. Yeni dönem hedefleriyle ilgili bilgi veren Best Transformer Ar-Ge Müdürü Ahmet Kerem Köseoğlu, “Rüzgar türbini transformatörleri, yeni kuru ve dağıtım transformatörü imalat metotları da yerlileştirme yapılan ve ürün gamımızı geliştireceğimiz çalışmalarımızdır” dedi.

“Türkiye’nin köklü transformatör imalatçılarından Best A.Ş.; 1966 yılından beri yüzde 100 yerli transformatör imalatı yapan, enerji sektörünün Türkiye’deki lider firmalarından birisidir. Firmamız 2011 yılından beri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Merkezinde Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir.” Best Transformer firmasıyla ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan Ar-Ge Müdürü Ahmet Kerem Köseoğlu, Ar-Ge Merkezi’nin gündemini Türkiye’nin hedeflerine ve dünya enerji piyasasının akışına paralel olarak belirlediklerinin altını çiziyor.

2018 yılında belirledikleri gündem maddelerini bizimle paylaşan Köseoğlu, “Enerji sektörü ve bu sektördeki gelişmeler, son dönemde Türkiye’nin hedeflerine paralel olarak oldukça sık gündeme gelmektedir. Bu doğrultuda gerek yapılan enerji yatırımları gerekse Ar-Ge çalışmaları; ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji, millileştirme çalışmaları, kayıp-kaçak engelleme, ihracatı arttırıcı (teknoloji üretilen) ürünler etrafında yoğunlaşmaktadır. Ar-Ge Merkezi’mizin gündeminde Türkiye’nin hedeflerine ve dünya enerji piyasasının akışına paralel olarak; yerlileştirme çalışmaları ve özel transformatörler, Endüstri 4.0 araştırmaları ile birlikte otomasyon projeleri yer alıyor. Yapılan yatırımlar ağırlıklı olarak; ürün gamını geliştirme, maliyet düşürme ve kalite yükseltme çalışmaları olarak ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda geliştirilmiş olan Manyetik Kontrollü Reaktörler, Düşük Gürültülü Transformatörler, Faz Kaydırma Transformatörleri, 72kV seviyesinde kuru transformatör çalışması örnek gösteriliyor” dedi.

Planda bulunan ve hali hazırda devam eden projelerle ilgili de konuşan Köseoğlu, rüzgar türbini transformatörleri, yeni kuru ve dağıtım transformatörü imalat metotları da yerlileştirme yapılan ve ürün gamımızı geliştireceğimiz çalışmalarımızdır. İmalatımız için odaklandığımız “Yalın İmalat” ve Endüstri 4.0 yolunda da 5S çalışmaları, tutarlı işçilik tahminleri, stok ve ekipman takip yazılımları, otomatikleştirilmiş imalat, on-line iş akış (dijital ikiz) ve stok takibi gibi konulara ağırlık verilmektedir” diye konuştu.