Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya genelinde uzman olan Schneider Electric, Türkiye & Orta Asya & Pakistan Bölgesi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı görevine Berna Galipoğlu’nun atandığını açıkladı. Son olarak Organizasyonel Dönüşüm ve Liderlik Koçu olarak uluslararası şirketlere yönetim danışmanlığı hizmeti veren Galipoğlu, ilaç ve bilişim sektörleri başta olmak üzere İnsan Kaynakları konusunda 24 senelik bir deneyime sahip.  
 
Berna Galipoğlu, iş hayatına ilaç ve aşı üreticisi sağlık firması olan Sanofi-Aventis Pharmaceuticals’ta Organizasyonel Gelişim Uzmanı olarak adım attı. Sonrasında Motorola Türkiye Firması’nda İnsan Kaynakları İş Ortağı olarak çalışan Galipoğlu, sırasıyla Pharmaswiss Pharmaceuticals ve Nycomed Pharmaceuticals Firmalarında İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak görev yaptı. 2011 senesinde Cisco Systems şirketinde İnsan Kaynakları Müdürü olarak çalışan Berna Galipoğlu, son olarak da Gilead Sciences Biiyofarmasötik firmasında İnsan Kaynakları Başkanı olarak görev alıyordu.
 
Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nü 1998 senesinde bitiren Galipoğlu, Marmara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’nde Yüksek Lisans Programı’nı 2002 senesinde tamamladı.
Galipoğlu aynı zamanda 2 farklı koçluk ekolü olan CTI ve Jungian Koçluk Akademilerinden sertifikalı koçtur.