BASF Türk Genel Müdürlüğü ve Türkiye-Azerbaycan Ülke Grubu Başkanlığı görevine, son olarak SOCAR bünyesinde Kurumsal Girişimler ve Yeni İş Alanları Grup Direktörü olarak görev yapan Tolga Demirözü'nün atandığı bildirildi. Demirözü, 1 Mayıs 2022 tarihi itibariyle yeni görevine başladı. 

DAHA ÖNCE BASF BÜNYESİNDE GÖREV ALMIŞTI

Demirözü, akademik kariyerinde Kadıköy Anadolu Lisesi sonrasında lisans ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. 

İlaç endüstrisinde üretim, ithalat ve satın alma alanlarında profesyonel iş hayatına başlangıç yapan Demirözü, ardından kariyerini Nestle Türkiye’de tedarik zinciri, planlama, uluslararası pazarlarda iş mükemmelliği ve fabrika lojistiği alanlarındaki yöneticilik görevleriyle sürdürdü.

KOÇTAŞ’TA ÜST DÜZEY ATAMA  KOÇTAŞ’TA ÜST DÜZEY ATAMA 

Deloitte Türkiye bünyesinde tüketici ve üretim endüstrilerine yönelik tedarik zinciri operasyonları konusunda projeler yöneten Tolga Demirözü, BASF Türk’e 2008 yılında tedarik zinciri proje danışmanı olarak giriş yaptı. BASF çatısı altında yönettiği uluslararası projeler sonrasında BASF Türk Bilgi Sistemleri ve Tedarik Zinciri Direktörlüğü ve Operasyonlar Direktörlüğünü üstlenen Demirözü, BASF kariyerini 2018 yılına kadar devam ettirdi.

20 YILDAN FAZLA DENEYİMİ BULUNUYOR

Son olarak PETKİM Genel Müdür Yardımcısı ve ardından SOCAR Kurumsal Girişimler ve Yeni İş Alanları Grup Direktörü olarak görev alan Demirözü, gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda ilaç, kimyasallar, rafineri, petrokimya sektörlerinde üretim, satış-pazarlama, yönetim ve tedarik zinciri konularında 20 yıldan fazla deneyime sahip. Demirözü, son dönemde ağırlıklı olarak sürdürülebilir enerji ve düşük karbonlu ekonomiye geçiş alanlarında çalışmalar yaptı.

1976 İstanbul doğumlu olan Tolga Demirözü, evli ve iki çocuk babasıdır.