Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı BANTBORU, kendi bünyesinden bir kadın yöneticiyi, ABD’de faliyete geçireceği yeni üretim tesisinin Fabrika Müdürü olarak görevlendirdi.
Dünyada üretilen her yüz araçtan 4’ünün kritik sistemlerinde ürünleriyle yer alan ve küresel pazardaki payını ikiye katlama amacıyla 7 milyon Euro’luk yatırım için düğmeye basan BANTBORU, ABD’de yer alacak Spartanburg üretim tesisi Fabrika Müdürlüğüne, şirket bünyesinde Kalite Takım Lideri olarak görev alan Özge Topbaş’ı görevlendirdi.

1985 senesinde Zonguldak Ereğli’de dünyaya gelen Özge Topbaş, İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra kariyerini otomotiv sektöründe kalite yönetimi üzerine kurdu. Hem OEM, hem de önde gelen TIER 1 şirketlerde kalite tecrübesine sahip olan Özge Topbaş, Ford Otosan ve Novares gibi kuruluşların ardından 2016 yılında BANTBORU ailesine katıldı. Kalite Takım Lideri olarak yönetim sorumluluğu üstlenen ve şirketin ABD üretim tesisi Fabrika Müdürü olarak atanan Özge Topbaş, yeni görevine bu senenin Haziran ayında başlayacak.

Kadın çalışan ve yöneticilere desteğin, BANTBORU iş kültürünün bir parçası olduğunu belirten Özge Topbaş, “Şirketimin desteğini, ilk günden bu yana hep hissettim. Otomotivde dünyanın en büyük üreticilerinden olan ABD’de, bir Türk üretim tesisinin yönetim sorumluluğuna layık görülmüş olmak, bana gurur ve heyecan veriyor. BANTBORU Spartanburg fabrikasının her alanda örnek bir üretim tesisi olması için çalışacağım” şeklinde konuştu.

Şirketin küresel otomotiv pazarındaki payını ikiye katlayarak, yurt dışı ve yurt içi projelerle 3 senelik bir süreçte yüzde 100 büyüme amaçladığı bilgisini paylaşan BANTBORU CEO’su Sinan Gider, “Büyümenin verdiği heyecana ek olarak, yeni tesisimizi bir kadın çalışanımıza emanet etmenin de heyecanını taşıyoruz. Sektörde bilinen bir isim olan Özge Topbaş, geçtiğimiz 6 yıl içerisinde BANTBORU Kalite Takım Lideri olarak çok büyük başarılara imza attı. Çalışma arkadaşımızın, ABD üretim tesisimizin Fabrika Müdürü olarak daha nice başarılar elde edeceğine inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu.
 

NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA