ST Robot Yatırımları Dergisi’ne verdiği röportajda yeni dönem iş gündemlerinden bahseden Balkan Robotik Genel Müdürü Mutlu Balkan, hem yakın geçmişteki projelerinden ve aldıkları geri bildirimlerden hem de yakın vadedeki iş gündemlerinden bahsetti.

Balkan Robotik, 2011 yılında yüzde 100 yerli sermayeli olarak Mustafa ve Mutlu Balkan kardeşler tarafından kuruldu. Kuruluşunun ilk yıllarında entegrasyon çalışmalarına yoğunlaşan şirket, çalışmalarını pekiştirmek adına Hyundai Robot ile distribütörlük anlaşması yaptı. Ortalama yedi senedir Hyundai marka robotların Türkiye satışlarını gerçekleştiren şirket, kurulumdan servise kadar satış sonrası tüm hizmetleri de müşterilerine sunuyor.

YÜZDE 80 OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE

ST Robot Yatırımları Dergisi’ne verdiği röportajda ağırlıklı olarak çalışmaya başladıkları sektörlerden de bahseden Balkan “Kapımızı çalan her 100 kişiden 80’i otomotiv sektöründen. Bundan dolayı biz de çalışmalarımızı otomotiv sektöründe yoğunlaştırıyoruz.” dedi. 

DÜNYA PAZARINDA İLGİ BÜYÜK

Her ne kadar arz talep ilişkisinden kaynaklı otomotiv sektörüne yoğunlaştıklarını vurgulasa da Balkan, CNC besleme konusunda da oldukça iddialı olduklarının altını çizdi. Tüm bunların yanı sıra plazma kesme tezgahları alanında da dünyanın birçok farklı yerinden talep gördüklerini belirten Balkan, Bursa’da gerçekleşen Metal İşleme Teknolojileri Fuarı’ndaki görüşmelerinde 15’te 10’un yabancı olduğunu belirtti.

HEDEF: 60 ROBOT

Geçtiğimiz 2018 yılı içerisinde 45 adet robot satışı gerçekleştirdiklerini belirten Balkan, bunun yanı sıra dört adedi yurt dışına üç adedi ise yurt içine olmak üzere yedi CNC satışı yaptıklarını da vurguladı. Özellikle CNC alanında ilk seneleri olmasına karşın oldukça güçlü bir başarı yakaladıklarını söyleyen Balkan, 2019 yılı içerisinde robot satışlarını 60’a çıkartmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. Çoğunlukla otomotiv sektörüne hitap ettiklerini hatırlatan Balkan “Şu anlık otomotiv alanında büyük bir projemiz olmadığından dolayı farklı sektörlere de yöneleceğiz.” dedi.