B2CDirect, 2016 yılında e – ihracat çözümleri sunmak adına kurulduğundan beri sektöründe adını duyuracak işler yapıp, kadrosunu daimi olarak güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak bünyesinde gerçekleştirdiği atama ile alanında emin adımlarla ilerlediğini bir kez daha kanıtlamış olan şirket, sektörünün deneyimli ismi İlkay Görentaş’ı Lojistik Operasyon Direktörü olarak atadı.

İLKAY GÖRENTAŞ KİMDİR?

İlkay Görentaş, Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayan Görentaş, burada Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Tedarik Zinciri Yönetimi programını tamamlamıştır.

Profesyonel iş hayatına Management Trainee” programı ile Esbank T.A.Ş.’de 1996 senesinde başlayan Görentaş, burada birçok önemli pozisyonda çalışmanın ardından Türk Ekonomi Bankası’nın Ticari Pazarlama Departmanı’nda Yönetici vasfında çalışmalarını sürdürdü. 2002 – 2010 seneleri arasında Yurtiçi Kargo’da Network Planlama ve Finans Departmanı’nda Müdür Yardımcılığı yaparak kariyerine devam eden Görentaş, daha sonra Ceva Lojistik’te Network Planlama ve Denetim Müdürlüğü pozisyonunda çalıştı. 2011 – 2014 tarihleri arasında Naspers Grup bünyesindeki Markafoni ekibine katılan Görentaş, burada Lojistik ve Tedarik Zincirlerinden Sorumlu Müdür görev aldı. Markafoni’de aralarında Zizigo, Enmoda ve Misspera gibi e – ticaret sitelerinin lojistik operasyon süreçlerini yönetti. Görentaş B2CDirect Lojistik Operasyon Direktörlüğü’ne atanmadan önce son olarak Arkas Lojistik’te Ulaştırma Hizmetleri Ülke Müdürü olarak görev yapıyordu.