Yılın ikinci yarısında mevcut altı tesise  20 milyon dolarlık yatırımla dört yeni tesis daha ekleyeceklerini söyleyen  AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın; hem üretimi yüzde 50 artıracaklarını hem de 500 kişiye ek istihdam sağlayacaklarını açıkladı.

Aydınlar Yedek Parça Fabrikası (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın, AYD'nin 100 bin metrekare kapalı, 6 adet entegre fabrikası ile sektöründe dünyanın en büyük fabrikası olduğunu ifade ederek altı adet entegre üretim tesisine 2018 yılının ikinci yarısında 20 milyon dolarlık yatırımla 4 yeni tesis daha ekleyeceklerini, bu sayede hem üretimi yüzde 50 artıracaklarını hem de 500 kişiye ek istihdam sağlayacaklarını belirtti.

2023 yılına kadar toplam yatırım hedeflerinin 100 milyon dolar, ihracat 500 milyon dolar ve toplam istihdam hedeflerinin ise 10 bin olduğunu kaydeden Aydın, "Büyüklüğümüzle, çeşidimizle, kalitemizle, kapasitemiz, hizmetimiz ve hızımızla Otomotiv Yedek Parça OEM, OES ve After Market de dünyanın bir numaralı süspansiyon ve direksiyon aksamlarının tedarikçisi olmakla son derece iddialıyız. Her yıl 1500’den fazla yeni ürün üretimi yapıyoruz aylık üretim kapasitemiz 3 milyon. Ürettiğimiz ürünlerin yüzde 90'ını aralarında Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Amerika ve Meksika'nın da olduğu 58'den fazla ülkeye ihraç ediyoruz" dedi.