Kibar Grubu çatısı altında faaliyette bulunan otomotiv tedarik sektörünün ileri gelen üreticilerinden olan Assan Hanil'de, sektörün tecrübeli ismi Yücel Çakıroğlu, Assan Hanil'in Üretim Mühendisliği yapılanmasında direktör olarak görev alacak.

YORGLASS’IN YENİ CFO’SU ERKUT TEKİNKAYA OLDU YORGLASS’IN YENİ CFO’SU ERKUT TEKİNKAYA OLDU

Assan Hanil tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, şirket, kadrosunu uzman isimlerle sağlamlaştırıyor.

Otomotiv sektöründe uzun süreler yurt içinde ve ışında üst düzey yöneticilik görevlerini başarıyla yerine getiren Çakıroğlu, Assan Hanil'de Üretim Mühendisliği Direktörü olarak göreve adım attı.
Profesyonel iş yaşamına 2001 senesinde Arçelik'te adım atan Çakıroğlu, sırasıyla 2004-2007'de Toyota Motor Europe-Belçika'da Kıdemli Mühendis, 2007-2009'da Toyota Motor Japan'da ICT olarak çalıştıktan sonra 2009-2013'te İngiltere'deki Toyota fabrikasında yeni araç modellerinin devreye alınmasında yöneticilik yaptı. 2014-2017 yılları arasında Türkiye Toyota'da plastik parça üretim hatlarının kurulumu ve devreye alınmasında yöneticilik görevini üstlenen Çakıroğlu, boya bölümünde de yöneticilik görevinde yer aldı. 2017-2020'de İngiltere'de Jaguar LandRover firmasının tüm fabrikalarından sorumlu sürekli gelişim üst düzey yöneticisi olarak kariyerini sürdürdü.

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitiren Çakıroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde konstrüksiyon tasarımı üzerine yüksek lisans yaptı. Çok iyi seviyede İngilizce ve Japonca dillerini bilen Çakıroğlu, evli ve ikiz evlat sahibidir. (AA)