Türkiye'de Yatırımcı İlişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak gayesiyle 2009 senesinde kurulan TÜYİD’in olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında yanlızca üye temsilcilerinin katılımıyla gereçkleştirilen toplantıda alınan kararla TÜYİD, yeni yönetim kurulu ile bir dönem daha Aslı Selçuk’un başkanlığında çalışmalarını sürdürecek.

TÜYİD YENİ YÖNETİM KADROSUNU DUYURDU

24 Mart 2021 tarihinde yapılan olağan genel kurul neticesinde derneğin yeni dönem yönetim kurulu seçildi. Genel kurulun ardından gerçekleşen toplantı ile yönetim kurulunun görev paylaşımı da gerçekleştirildi. Ford Otosan Yatırımcı İlişkileri Müdürü Aslı Selçuk’un başkanlık görevini sürdüreceği TÜYİD Yönetim Kurulu'nda Garanti Bankası Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı Handan Saygın ve Şişecam Kurumsal Yönetim ve Uyum Koordinatörü Başak Öge Başkan Yardımcıları olarak görev alırken;  Goodyear Lastikleri Yatırımcı İlişkileri Müdürü Eser Taşcı Sayman, Koç Holding Yatırımcı İlişkileri Koordinatörü Nursel İlgen, Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Bersay İletişim Danışmanlığı Onursal Başkanı Ali Saydam, BNY Mellon Ülke Müdürü ve İstanbul Ofisi Temsilcisi Cihat Takunyacı, Doğan Holding İcra Kurulu Üyesi ve Mali İşler Başkanı Bora Yalınay, Bank of America Yatırım Bankası Gelişmekte Olan Piyasalar (EEMEA) Hisse Satışı Direktörü ve Türkiye Hisse Piyasası Bölüm Başkanı Seda Karşit Tiryaki, Eczacıbaşı Holding Sermaye Piyasası Direktörü Şule Korkmaz, Akbank Yatırımcı İlişkileri ve Sürdürülebilirlik Bölüm Başkanı Ebru Güvenir, Coca Cola İçecek Yatırımcı İlişkileri ve Hazine Direktörü Çiçek Uşaklıgil Özgüneş, Sabancı Holding Yatırımcı İlişkileri Direktörü Kerem Tezcan, Doğuş Otomotiv Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Müge Yücel, Paksoy Ortak Avukat Bürosu Ortak Avukat Ömer Çollak, Vestel Elektronik Yatırımcı İlişkileri Direktörü Serap Mutlu, Mavi Yatırımcı İlişkileri Direktörü Duygu İnceöz, Türk Telekom Yatırımcı İlişkileri Direktörü Gülsen Ayaz ve Bizim Toptan Yatırımcı İlişkileri Müdürü Işıl Bük üye olarak yer alacaklar.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini tekrardan üstlenen Aslı Selçuk, "Mesleğimizin önemine ve potansiyeline olan inancımızla, Yatırımcı İlişkileri uygulamalarımızı dünya standartlarına taşımak üzere 2009 yılında kurulan TÜYİD, bugün 65 kurumsal üyesi ile Borsa İstanbul piyasa değerinin %70’ini temsil eden etkin bir bilgi ve iletişim platformu haline gelmiştir. Kuruluşumuzdan bu yana düzenlediğimiz sayısız eğitim, seminer ve toplantının yanı sıra çalışma gruplarımız, iş birliklerimiz ve yayınlarımızla paydaşlarımız için değer yaratmayı sürdürüyoruz. Aynı zamanda uluslararası kurumsal yatırımcıların algı ve beklentilerini düzenleyici kuruluşlarımızla paylaşarak, sermaye piyasalarımızın gelişmesi ve derinleşmesinde de etkin rol oynuyoruz.
Ülkemizde Yatırımcı İlişkileri mesleğinin temsilcisi ve referans merkezi olarak, önümüzdeki dönemde de sermaye piyasalarımızı daha ileriye götürmek üzere paydaşlarımızla güç birliğinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni Yönetim Kurulumuz adına tüm üyelerimize ve paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 ASLI SELÇUK KİMDİR?

2012 senesinden beri Ford Otosan Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak görev alan Selçuk, 2006-2012 yılları arasında Koç Holding’de Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak görev yapmıştır. Yatırımcı İlişkileri kariyeri öncesinde, Citibank’ın Türkiye ve Avrupa ofislerinde hisse senedi takas ve saklama