İnovasyon Yönetimi konusunda yüksek lisansı bulunan Elektronik Haberleşme ve Bilgisayar Mühendisi Fatih Ayhan, ASELSAN’daki ilk iş gününü sosyal medya hesabında paylaşım yaparak duyurdu. Ayhan yaptığı paylaşımda “Merhabalar, bugün, ülkemizin gurur kaynağı olan ASESSAN’daki ilk iş günüm. İlk iş günümde ASELSAN’ın başlangıç kitini bana veren tüm yöneticilerime ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ayhan’a verilen başlangıç kitinde ASELSAN’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Profesör Doktor Haluk Görgün’ün notu dikkat çekti. Notta, “Kıymetli Çalışma Arkadaşım, 1975 yılında Türk milletinin bağışlarıyla kurulan, milletimizin gönül birliği ile yazdığı bu hikayenin başladığı ASELSAN ailemize hoş geldin. Hiç durmadan çalışanların, olmayacak denildiğinde bile yılmayanların; yüce milletimizin huzurla, barışla ve güvenle yaşaması için tüm imkansızlıkları imkanlı hale getirenlerin ve yorulmadan çalışan ASELSAN ailemizin bir parçası olmanı gönülden tebrik ediyorum. ’Başarı, herkesin vazgeçtiği yerde umudunu kaybetmeden devam edenlerin zaferidir.’ Senin de bu ailenin tıpkı diğer bireyleri gibi başarılı zaferlere imza atacağına hiç şüphe yoktur. Bizi tamamlamaya, hayallerimize ortak olmaya, değerlerimizi arttırmaya hoş geldin. İnanıyorum ki seninle bu aile daha güçlü ve değerli oldu. Sevgilerimle.” ifadeleri yer alıyor.

FATİH AYHAN KİMDİR?

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun Ayhan, yine aynı üniversitede İnovasyon Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2010’da Türkiye’nin en fazla katılımlı proje yarışmalarından olan Yıldızlı Projeler Yarışması’nda koordinatörlük ve kulüp içerisinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Ayhan, daha sonra TÜBİTAK’ın Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı’nın Sorumluluğu görevini üstlendi.
Çalışma hayatına Yıldız Teknopark’ta İnovasyon ve Prototip Atölyesi Yöneticisi olarak devam eden Ayhan, Vakıfay Derneği’nde yedi yıl süresince Gençlik Komisyon Başkanlığı da yaptı. Tüm bunlardan sonra Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak da görev alan Ayhan, ASELSAN’dan önce son olarak StarcampSV Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.