Daha önce aylık 250 tonu bulan boya kapasitelerini 20 milyon liralık yatırımla artırdıklarını açıklayan Arslan Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, "Aylık bin 500 tonluk kapasiteyle boyahanemizin kapasitesini altıya katlamış olduk. Yıllık 100 bin ton üretimimiz var ve bunu iç pazarda satıyoruz" dedi.

Arslan Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, ‘’2017’de gerek hayata geçen yatırımlar gerekse yeni pazarlar ve katma değerli ürün gruplarıyla ciroda 600 milyon liraya ulaştık. 2018 yılında ciroda 800 milyon lirayı öngörüyor, 2023 yılında ise ciroyu dörde katlayacak bir entegre yapı kurmak istiyoruz. Bu kapsamda kapalı alanlarımıza toplamda 50 bin metrekarelik ek yapacağız" dedi. 

Hammadde ithalatına son vermelerinin aylık satışlarını beş kat yükselttiklerini, bunun sonucunda 500 ile 600 ton aralığında hurda çıkardıklarını ve aylık 2 bin ton olan satışlarını 10 bin tona çektiklerini belirten Arslan, daha önce aylık 250 tonu bulan boya kapasitelerini ise 20 milyon liralık yatırımla artırdıklarını açıkladı.

Firmalarından ürün temin eden müşterilerinin farklı işletmelere gitmesi nedeniyle bu alanda yatırım kararı aldıklarına işaret eden Arslan konuşmalarına şu ifadelerle devam etti: "2. OSB'de hafriyatlara başlayıp, 20 milyon liralık yatırımla iki holden oluşan boyahaneyi kurduk. Boyahanelerde standart boy 6 metreyken biz bunu 7.5 metreye çıkarıp, özel taleplere anında cevap verebilecek bir yapı oluşturduk. Ayrıca ek bir boyahane kurmak istersek de üç ay içinde onu da kurabilecek altyapıya sahibiz.

Bugün itibarıyla aylık bin 500 tonluk kapasiteyle boyahanemizin kapasitesini altıya katlamış olduk. Yıllık 100 bin ton üretimimiz var ve bunu iç pazarda satıyoruz. Satışlarımızı ikiye katlama dönemi içindeyiz. Mevcut üretimle sektördeki ilk üç firma arasında yer alıyoruz"