“Arma Kontrol olarak sektörde Ar-Ge çalışmalarına önem vererek ciromuzun yüzde 20’sini Ar-Ge süreçlerine ayırıyoruz. Yerli mühendislerimizin geliştirdiği ürünlerimiz ve girdiği uluslararası çarpışma testlerinde elde ettiği başarılı sonuçlar, Ar-Ge süreçlerine yapmış olduğumuz yatırımların ne kadar önemli olduğunu gösterdi.”


Road Blocker ve Mantar Bariyer sistemleriyle 12 senede 3 bini aşkın projeye imza atan Arma Kontrol, dünyaya açılmaya devam ediyor. Yerli mühendislerin başarılı projelerini uluslararası test merkezlerinde tescilleyen Arma Kontrol, en üst seviye güvenlik derecesi olan P1 sınıfı sertifikalı ürünleriyle global pazarda hacmini genişleterek 2018 yılı sonunda yaklaşık 90 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyor.  
En yüksek seviye güvenlik sertifikası olan PAS 68 ile P1 derecesini alan ilk yerli üretici olduklarını belirten Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal; ‘’Arma Kontrol olarak sektörde Ar-Ge çalışmalarına önem vererek ciromuzun yüzde 20’sini Ar-Ge süreçlerine ayırıyoruz. Yerli mühendislerimizin geliştirdiği ürünlerimiz ve girdiği uluslararası çarpışma testlerinde elde ettiği başarılı sonuçlar, Ar-Ge süreçlerine yapmış olduğumuz yatırımların ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Dünyada aynı sektörde faaliyet gösteren birçok firmanın ulaşamadığı güvenlik seviyesi olan P1 derecesindeki ürünlerimiz, bize yurtdışı pazarlarda büyük fırsatlar sundu. 2017 yılında güvenlik sektörüne yön veren Amerika ve Batı Avrupa ülkelerinin de arasında bulunduğu 40’tan fazla ülkede projeler üstlenen Arma Kontrol, 2018 yılında Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde faaliyetlerini artırarak 90 ülkeye ihracat yapacak’ dedi.


Her sene Ar-Ge’ye yatırım
Global pazarda büyüme hedefleri olduğunu dile getiren Koray Kartal; ‘’Küresel pazarda söz sahibi olmak isteyen bütün şirketler Ar-Ge çalışmalarına önem vermek zorunda. Biz Arma Kontrol olarak kurulduğumuz günden itibaren Ar-Ge süreçlerine yaptığımız yatırımlarla sektörde fark yaratmayı hedefledik. Çalışmalarımız sonrasında elde ettiğimiz başarılarla sektörümüzde faaliyet gösteren yerli üreticilere ilham kaynağı olduk. Yaptığımız çalışmalarla sektördeki kaliteyi yukarıya çekmekten mutluluk duyuyoruz. Bu bağlamda 2018 yılında faaliyete başlayan yeni fabrikamızda Endüstri 4.0 çalışmalarına başlayarak üretim kapasitemizi artırdık.” dedi. 


Öncelikli hedef Afrika
Farklı kıtalarda 40’tan fazla ülkeye güvenlik ürünleri ihracatı yapan Arma Kontrol, 2018 yılında Afrika ve Ortadoğu pazarına çıkarma yapacak. Bölgedeki güvenlik ihtiyacı çerçevesinde, Nijerya, Kenya, Gana, Somali, Togo’da projeler başladı. Afrika kıtasının Arma Kontrol’ün global pazardaki yükselişinde de büyük katkı sağlayacağını aktaran Kartal, PAS68 sertifikalarıyla global pazarda adından söz ettiren Arma Kontrol ürünlerinin bölgenin ihtiyaçlarını karşılayarak güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldıracağının altını çizdi.