Küçük tekne ve eğlence tekne teslimatlarıyla aile şirketi olarak 2006 yılında faaliyetlerine başlayan ARES, günümüzde kompozit gövdeli tekne üretiminde Avrupa’nın en iyilerinden biri. 70 metrekarelik bir alanda çalışmalarına başlayan tersane, kısa süre içerisinde 3 bin metrekarelik kendilerine ait tesislerine geçme başarısını yakaladı. Askeri ve paramiliter gemiler inşalarının da gerçekleştiği tersanede Güvenli Gümrüklemeye büyük önem verilmekte. Bu nedenle ARES, ulusal ve küresel savunma tedarikçisi olmak için Ulusal Gizli Seviye Güvenlik Önlemini  alıp Ulusal Savunma Bakanlığı tarafından NATO Referans Tedarikçisi olarak da onaylanmış bir kuruluştur olma unvanlarını taşımaktadır.

Çalışmalarındaki başarılarıyla adından yurt içi ve yurt dışında sıkça bahsettiren ARES’te üst düzey atama gerçekleşti. Buna göre 2014 yılından beri bünyelerinde çalışmalarını sürdüren Utku Alanç, ARES’in yeni Genel Müdürü oldu.

UTKU ALANÇ KİMDİR?

Profesyonel çalışma hayatına 2001’de Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda Subay olarak başlayan Alanç, hücumbot, denizaltı, mayın avlama gemileri ve MİLGEM sınıfı korvetlerin gemi inşa ve tedarik projesinde görev yapmıştır.

2014’te ELD ve Konfigürasyon Müdürü olarak ARES Tersanesi bünyesine katılan Alanç, burada birçok farklı üst düzey pozisyonlarda çalışmalar yürüttü. Alanç ayrıca kısa süre önce London Business School Senior Executive Programme müfredatını da başarıyla tamamladı.