Ev teknolojilerinde Türkiye’ninönrmli şirketlerinden birisi olan Arçelik’in ‘Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’ görevine Nihat Bayız atandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitiren Bayız, 2016 senesinde Harvard Business School’ da İleri Yönetim Programı’nı tamamladı. Bayız, profesyonel iş yaşamına 1994 senesinde, ‘Arçelik Üretim Mühendisliği’ bölümünde mühendis olarak adım attıı. Kariyerinin devamında, ‘Bulaşık Makinesi ve Buzdolabı Ürün Direktörü’, ‘Ürün Yönetimi Direktörü’, Arçelik’in Romanya iştiraki olan ‘Arctic Genel Müdürü’ ve ‘Ar-Ge Direktörü’ olarak sürdüren Bayız, Türkiye, Romanya, Tayvan, İngiltere, Tayland ve Çin olmak üzere 6 farklı ülkede 20 Ar-Ge Merkezi liderliği görevini de icra etti. Bayız, özellikle üretim teknolojileri, yalın üretim yönetimi, global Ar-Ge yönetimi, açık inovasyon, teknoloji izleme ve ağ oluşturma, start-up ekosistemleri, agile dönüşüm metodolojileri konularında güçlü bir tecrübeye sahip.

Nihat Bayız, hali hazırda ‘Koç Üniversitesi Arçelik Yaratıcı Endüstri Araştırmaları Merkezi’ ve ‘Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Endüstri Danışma Kurulu’, aktif üyeliklerine de sürdürüyor.