İSTANBUL (AA) - Aras Kargo 40. senesinde bayrağı, bünyesinde 15 senelik tecrübeye sahip Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Ayyarkın’a emanet etti.

Aras Kargo tarafından basına yapılan açıklamaya göre, kargo sektöründe kariyerine 2004 senesinde Aras Kargo’da acentelik alarak başlayan Ayyarkın, kısa süre  içerisinde Aras Kargo bünyesine katarak, Samsun Bölge Müdür Yardımcısı görevine getirildi.

2007 senesinde Trabzon Bölge Müdürü olan Ayyarkın, 2008 senesinde şirketin yeniden yapılanmasının en önemli aşamalarından birisi olan acente dönüşüm projesini yönetmek amacıyla Acenteler Müdürü olarak atandı. 1,5 senelik bir zaamn zarfında acente oranını yüzde 12'lerden yüzde 70 seviyelere ulaştırarak dönüşüme katkıda bulundu.

Ayyarkın, 2010 - 2013 seneleri arasında İstanbul’da Bölge Müdürü olarak görev yaptı. 2013 senesinde ise Aras Kargo’nun Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak görevlendirilen Ayyarkın, şirketin 5 senelik stratejik planlarının oluşturulması sürecini idare etti.

2014 senesinde Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak teknoloji konusundaki yatırımların planlamasında ve hayata geçirilmesinde önemli rol üstlendi. 2016 -2018 yılları arasında Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak, şirketin bu dönemlerdeki çift haneli büyümesinde satış ekiplerine  öncülük etti.

Nisan 2018 tarihinden itibaren optimizasyon projeleri ve teknolojik altyapı yatırımlarının işletmeye kazandırılması amacıyla tekrardan Operasyon ve Kanal Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlendi.

Aras Kargo’nun “100 yıllık şirket olma” yolculuğunda bilgi ve tecrübeleriyle şirketin her kısmında görev yapan Utku Ayyarkın, Mayıs ayından itibaren bayrağı devralarak Genel Müdür olarak atandı.