2017 yılı içerisinde Almanya, Japonya, ABD ve Birleşik Krallık’ta dağıtım merkezi, tesis, üretim ve depolama tesisleri açtıklarını ifade eden Optimas Solutions İcra Kurulu Başkanı Anesa Chaibi “Ana işimizde birden fazla kanalda pazarlamak için yaptığımız yatırımlardan elde edilen yeni büyümeyi öngörüyoruz.” dedi. Optimas Solutions İcra Kurulu Başkanı Anesa Chaibi, bu yılı kapatıp 2018'e bakarken bağlantı elemanı sektörünü değerlendirdi.

EMEA otomotiv pazarında güçlenme, başarılı APAC açılımı ve Kuzey Amerika pazarında görünen toparlanma ile olumlu bir yıl geçirildiğini ifade eden Chaibi “Bağımsız bir şirket olarak Optimas'ın ikinci ve benim İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak birinci yılım dolarken 2017 için tahminimiz temel sektörlerimizdeki ekonomik iyileşmenin belirsizliğini göz önüne serdi. OEM müşterilerimizdeki bir kısım toparlanmanın ve ayrıca faaliyetimizi bir dizi ek iş dalında ve yakın ürünlerde çeşitlendirmenin ve pazarda yeni kanallar açmanın faydasını gördük. Optimas, 2017'de çok güçlü bir yıl geçirdi ve önde gelen küresel endüstri distribütörü ve hizmet sağlayıcı olma stratejimiz üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

SÜREÇLERİMİZİ GELİŞTİRMEYE ODAKLANDIK
“Çalışma şeklimizdeki değişime, süreçlerimizi geliştirmeye ve müşteri hizmetleri modelimizi sürekli iyileştirmeye odaklandık.” diyen Chaibi “Yeni gelişen pazarlara ve yeni tedarikçilere önemli yatırımlar yaptık ve bu geçtiğimiz yıl içinde yeni bölgelere açıldık. Sonuç olarak 2017, müşterilerimize değer katmayı hedefleyen olumlu değişikliklerin olduğu bir yıldı. 2017 yılında Schwalbach, Almanya'da Kuzey Avrupa için toplama merkezi görevi görecek olan yeni bir dağıtım merkezi kurduk. Ek olarak küresel tedarikçi üssümüzü büyütmeye ve ilişkilerimizi geliştirmeye devam ederken, ABD ve Birleşik Krallık'ta üretim ve depolama tesislerine de yatırım yaptık.” dedi.

Optimas mühendislik, üretim, tedarik zinciri ve lojistik uzmanlığında deneyim kazandı. OEM firmaları giderek artan şekilde parça tasarımı, tedarik zinciri basitleştirilmesi yalın üretim ve diğer verimlilik önlemleri yoluyla maliyette tasarrufa yöneliyor: “Bu, tam olarak bağlantı elemanı uzmanlarımızı bir müşterinin tasarım ekibine entegre ederek, tasarım ürünü bağlantı elemanları geliştirilmesine destek sağlayarak ve üretim tekniklerinin modernizasyonu konularında onlara değer katabileceğimiz yerdir. Optimas çoğunluğu müşterilerimizin operasyonlarında görevli olan 150'den fazla konusunda uzman personeli ile bu ihtiyaçları karşılayacak eşsiz bir konumdadır. Dünya çapında büyürlerken ve başarı sağlarken müşterilerimizi her zaman desteklemeye hazırız.” dedi.

YENİ BÜYÜMEYİ ÖNGÖRÜYORUZ
Son olarak 2018 hedeflerinden bahseden Chaibi şunları ifade etti: “2018'e baktığımızda, ana işimizde ek büyümeyi ve genişletilmiş ürün ve hizmetler ile birlikte birden fazla kanalda pazarlamak için yaptığımız yatırımlardan elde edilen yeni büyümeyi öngörüyoruz. Müşterilerimizin beklentilerini ve yüksek standartlarını göz önüne alarak, her yıl, tek odağımız onlar ve ekipleri için değer yaratmaktır. Müşterilerimizin her zaman, bizi seçkin ortak olarak görmelerini sağlamak için Optimas'ı daha da çeşitlendirirken ana müşterilerimize hizmet etmek için yeteneğe, teknolojiye, üretime ve operasyonel yeterliliklere yatırım yapmaya devam edeceğiz.”