Akademik araştırmalar neticesinde,  1990 yılında Türkiye’nin ilk Endüstriyel Robotu’nu geliştiren ve üreten ALTINAY, Robot Teknolojisinde Türkiye’nin öncü ve alanındaki en nitelikli kuruluşlarındandır. 28 yıldır lokal ve global sanayi için robotlu üretim teknolojileri geliştiren ALTINAY bu başarısını Ar – Ge’sine atfetmekte.

Altınay Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Oran, 2013-2019 dönemini kapsayan uzun vadeli planlarında, yatırım miktarı cirolarının yüde 5’ine kadar ulaştırmayı hedeflediklerini belirti. Bu yatırımlar neticesinde başta Avrupa olmak üzere, ABD ve hatta Çin’de rekabet güçlerini arttırarak büyüme hedeflediklerini belirten Oran, “Hedefimizi tutturmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Altınay Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Oran, önümüzdeki 5 yıllık planlarına göre Ar-Ge yatırımlarının cirolarının yüzde 3’ü ile yüzde 5’i arasında değiştiğini belirtti. Oran, cirolarının artışına paralel olarak 2023 yılındaki Ar-Ge yatırımlarının 2018’e oranla 30 kat artacağını öngörmekte olduklarını vurguladı. Serhat Oran, Ar-Ge harcamalarının verimliliklerini arttırmak maksadıyla şirketlerinde bu yıl bir Ar-Ge merkezi oluşturmayı planladıklarının altını çizdi.