Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada görüşlerine başvurulan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, alanlarında çok önemli tecrübe ve birikime sahip iki değerli ismi üst yönetime dahil etmekten dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Alternatif Bank olarak ekonomiye sundukları desteği artırırken, stratejik hedefler doğrultusunda tüzel bankacılıkta önemli bir gelişim gösterdiklerine dikkat çeken Gür, dijitalleşme yatırımlarıyla beraber önümüzdeki dönemde tüm hizmet kanallarında hızlı bir gelişim göstereceklerini vurguladı.

Gökay Dede Hakkında

Açıklamada yer alan bilgilere göre, İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliğini bitiren Gökay Dede, finans sektörü ağırlıklı olmak üzere dijital bankacılık, iş geliştirme, pazarlama, satış ve inovasyon konularında yirmi seneyi  aşkın bir deneyime sahip bulunuyor.

Profesyonel iş yaşamına 1998-2000 yılları arasında Interbank'ın MT programı ile başlayan ve sonrasında 2000-2001 yıllarında Doğuş Holding bünyesinde görev alan Dede, 2001'de Garanti Bankası'nda Şubesiz Bankacılık Pazarlama ve Dijital Medya alanlarında sorumluluk üstlendi. 2008-2009 seneleri arasında Eureko Sigorta'da Bireysel Elementer Sigortalar ve Dijital Kanallar Direktörlüğü görevini icra etti. 2009-2015 döneminde Akbank'ta Direkt Bankacılık Bölüm Başkanlığı görevini icra eden Dede, 2018-2019 seneleri arasında Starcom Publicis Medya Ajansı'nda yönetici direktörlük görevinde çalıştı.

Alternatif Bank'a katılmadan önce Hopi'de Pazarlama, Ürün Yönetimi ve Reklam Teknolojilerinden Sorumlu üst düzey yönetici unvanına sahip olan, Aralık 2020'de Alternatif Bank Ailesi’ne katılan Dede, Bireysel ve Dijital Bankacılık Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

Özlen Sanıbelli Hakkında

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği  bölümünü bitiren Özlen Sanıbelli, aynı okuldan Mühendislik Yönetimi yüksek lisans (MBA) derecesine sahip bulunuyor.

Profesyonel iş yaşamına 1990 senesinde Pamukbank'taadım atan Sanıbelli, 2003 senesine kadar farklı pozisyonlarda yöneticilik yaptı ve bankanın değişim programında yer aldı. 2003 yılında Değişim Yönetimi Bölüm Başkanı olarak katıldığı Akbank'ta çeşitli üst düzey görevler edinen Sanıbelli, son olarak Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

2016-2017 senleri arasında Sabancı Holding'te CEO Ofisi Direktörlüğü'nün yanı sıra Carrefoursa ve Bimsa'da Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı ve Teknosa Dönüşüm Programını şekillendirdi.

Son üç senedir, çeşitli kurumlara üst düzey yönetim danışmanlığı hizmeti vererek dönüşüm yolculuklarına katkıda bulunan Sanıbelli, Ocak 2021 itibarıyla Alternatif Bank Bilgi Teknolojileri ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı. (AA)