Alpplas Endüstriyel Yatırımlar A.Ş, yaklaşık 30 yıldır beyaz eşya sektörüne kompleks parçalar üretiyor. 1989 yılında İstanbul’da çalışmalarına başlayan firma, Ar-Ge’ye ve teknolojiye verdiği önemle oluşturduğu öngörüsü sayesinde 15 yıl önce yapmış olduğu elektronik yatırımı sayesinde yalnızca beyaz eşya değil otomotiv ve daha birçok farklı sektörlere de hizmet verir konuma gelmiş bulunmakta.

Firmanın Ar-Ge, Teknoloji ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt, ST Endüstri 4.0 Uygulamaları Dergisi’ne verdiği röportajda hem yakın dönem projelerini hem de iş gündemlerini anlattı.

YÜZDE 100’E YAKIN ROBOTLU ÜRETİM

Robot yatırımlarından üretim süreçlerine, robot yatırımından dikkat edilmesi gereken hususlardan bu yatırımın işletmelere ne gibi katkı sağlayacağına kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bozkurt, şu anda boyahanelerinde neredeyse yüzde 100 robotlu üretim gerçekleştirdiklerini belirtti.

ROBOT – OTOMASYON PROJELERİ

Gelecek üç yılın robot – otomasyon projelerini belirlediklerini belirten Bozkurt, özellikle hızlı dönüşüm projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Robotlu üretim konusundaki bakış açılarını dile getiren Bozkurt, proseslerine yalnızca aldıkları robotu entegre etmenin ya da kullandıkları robot sayılarını arttırmanın değil, proseslerini tamamen dönüştürerek daha yalın, uzaktan erişim ve online data gibi işlemler yapabilecekleri, daha komplike robot – otomasyon projeleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.