Güneş enerjisi santrallerine yönelik yatırımlarına devam eden Aldo Grup'un hedefinin 100 MW daha santral yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Veli Doğan; "Bu yıl toplam 115 milyon dolar yatırımı yapacağız" dedi.

Güneş enerjisi santrallerine yönelik yatırımlarına devam eden Aldo Grubun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Veli Doğan, bu yıl 15 milyon TL tesis, 100 milyon dolar ise enerji olmak üzere toplam 115 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. Hedeflerinin 100 MW daha santral yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu belirten Doğan, yenilenebilir enerji sektörünün desteklenmesi gerektiğini ve geleceğin yenilenebilir enerjide olduğunu belirtti.

Enerji sektörüne yönelik yatırımları sürdüreceklerini ayrıca güneş santrallerinin kâr marjlarının düşük olmadığını, bir santralin ortalama sekiz yılda kendisini amorti ettiğini söyleyen Doğan, otomotiv grubunda ise Volkswagen, Audi ve Dod olmak üzere 5 bin araç satışı yaptıklarını, 2018'de bu satış rakamını yüzde 10 artırmak istediklerini bunun için otomotiv grubunda da bu yıl yeni yatırım planladıklarını kaydetti.

Doğan, Tarsus'a yapacakları plaza yatırım için de 15 milyon TL bütçe ayırdıklarını aktardı.