İhracatta yeni rotasını, Güney Amerika ülkeleri olarak belirlediklerini söyleyen Metin Kavak;"Yerli üretim artık yurt dışından itibar görüyor. İhracatımızın yüzde 80'ini İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi AB ülkelerine yapıyoruz" dedi.

Gaziantep'te A sınıfı enerji tasarrufu sertifikasına sahip buzdolabı üreten Alaska A.Ş, ürünlerini dünyaya pazarlıyor. A sınıfı kalite buzdolaplarını İngiltere, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Mısır ve Malta olmak üzere 40 ülkeye ihraç eden firma, 2018 yılının mart ayına kadar aldığı siparişleri yetiştirmek üzere üretim kotasını doldurmuş durumda.
Yerli üretimin artık yurt dışından da itibar gördüğünü belirten Kavak, ''Yerli üretim, artık yurt dışında itibar görmeye başladı. Düşünsenize soğutma sektöründe lider olan İtalya'nın hemen yani başında yer alan Malta'ya ürün satıyoruz. İhracatımızın yüzde 80'ini İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi AB ülkelerine yapıyoruz. Bundan sonraki yeni pazar hedefimiz, ABD ve Meksika başta olmak üzere Güney Amerika ülkelerine ürün satmak olacak.'' şeklinde konuştu.