Alarko Sanayi ve Ticaret A.Ş, 1954 yılında kurulduğu günden bu güne havalandırma, soğutma, ısıtma ve su basınçlandırma alanlarında faaliyet gösteriyor. 1998’de Carrier ile yüzde 50’lik eşitliğinde başlattığı ortaklık ile Alarco Carrier ismini alan şirket, alanının öncü firmaları arasında sayılıyor.

Endüstriyel alanda üretim dışında araştırma ve geliştirme alanlarında da oldukça fazla çalışmaları bulunan şirket, 2000 yılı Ekim ayından beri Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) faaliyetlerini sürdürmekte.

Yarım asırdan fazla süredir faaliyetlerini hız kesmeden yürüten Alarco Carrier’ın organizasyon yapısında büyük değişiklikler yaşandı. 1993 senesinden beri şirket bünyesinde Genel Müdürlük pozisyonunu üstlenen Önder Şahin, Alarco Carrier’ın İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Şahin, şirket içerisindeki 26 yıllık tecrübe ve sadakatini, yaptığı “Sektörün okulu Alarco’dur.” ifadesiyle betimliyor.

Şahin ayrıca yeni görevi gereğince Alarco’nun faaliyetlerinin yürütülmesine ve öngörülen amaçların gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak en uygun organizasyon yapısını saptamaktan tüm şirket faaliyetlerini performans kriterleri doğrultusunca denetlemeye kadar birçok üst düzey sorumluluğu üstlenmiş oldu.