Devam eden dijital dönüşüm projesini, 2018’in ikinci çeyreğinde hayata geçirmeyi planladıklarını dile getiren Alarko Carrier Yönetim Kurulu Başkanı Niv Garih, “Projemiz birçok kapsamlı hedeften oluşuyor. Çağa ayak uyduran stratejilerle dijital ve konvansiyonel mecralardaki çalışmalarımız sürecek" dedi.


Alarko Carrier Yönetim Kurulu Başkanı Niv Garih, dijital dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek, "Güçlü, girişimci, yaratıcı, sosyal ve konfor sağlayan bir markayız. Yeni stratejimizi küçük adımlarla uygulayarak piyasayı test etmek istiyoruz. 2017’de aldığımız ödüllerle birlikte, attığımız adımların doğru olduğunu gördük. Sektörün en sosyal markası seçilmek bizim için gurur unsuru ve doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Bunun rüzgârını arkamıza alarak ve 2018’de daha çok çalışarak, hem ürünlerimize hem de çalışanlarımıza katma değer oluşturabileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Katıldıkları 25 yıllık geçmişe sahip ISK-SODEX'in fuarının kurucuları arasında yer aldıklarını belirten Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin ise; “Fuar şirketinin yanı sıra sektördeki 4 büyük dernek, fuarın kurucu ortakları arasında yer alıyor. Bu dernekler, fuar gelirlerine sahip olmaları sayesinde finansman sıkıntısı çekmiyor. Bu gelirler daha sonra eğitime, örgütlenmeye ve sektöre insan kaynağı yetiştirmeye ayrılıyor. Sektörün ihracatı çok büyük rakamlara ulaştı. Dünyanın her yerinden satış ve satın alma için ziyaretçiler geliyor” dedi.


Fuarda, Ar-Ge faaliyetleri kapsamında geliştirilen en son teknolojiye sahip ürünlerini sergileyen Alarko Carrier, ısıtma, soğutma ve su basınçlandırma sistemlerini katılımcıların beğenisine sundu. Stantta sergilenen yeni nesil ürünlerin arasında yer alan Carrier 48 UPV090 çatı tipi paket klima cihazı ve yeni nesil soğutucu akışkan R32 gazına sahip Shorai serisi bireysel split klimalar, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Alarko Carrier standında ayrıca, yoğuşmalı kombi ve kazanlar, sirkülasyon pompaları, paslanmaz çelik hidroforlar ve Carrier yüksek sıcaklık ısı pompaları sergilenerek, ziyaretçilere cihazlar hakkında bilgiler aktarıldı.