Türkiye’nin en kapsamlı finansal teknolojiler ekosistemi olarak faaliyetlerini devam ettiren Aktif Bank’ın üst düzey yönetiminde önemli bir atama yaşandı. Uzun senelerdir bankacılık alanında çalışan Ayşegül Adaca Oğan, Ocak 2021 itibarıyla Aktif Bank Genel Müdürü pozisyonuna getirildi.
 
2008 senesinde genel müdür yardımcısı olarak adım attığı Aktif Bank’ta, 2015 senesinden beri genel müdürlük görevini icra eden Serdar Sümer ise, bankanın bu son görev değişimi ile birlikte kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik açısından olgunluğunu ispat ettiğini dile getirdi. Sümer, önemli görevler üstlenmiş ekip üyelerinin farklı sorumluluklar ile birlikte bankaya katkılarının daha da artacağı yeni pozisyonlara yükselmesinin, kurum kültürünün sürekliliği yönünden dw kritik olduğunu vurfuladı. Serdar Sümer konuyla ilgili olarak “Son 5 yıldan beri bankamız özellikle stratejik iş birliklerindeki başarıları ile önemli bir seviyeye geldi. Tüm bu başarıların temelini birlikte attığımız ekip arkadaşlarımızdan birinin, bankanın geleceğine yön verecek olması Aktif Bank ailesi için gurur kaynağıdır. Ayşegül Adaca Oğan’ın yeni görevinde geçmiş tecrübelerinden alacağı güçle bankanın yükselen değerini daha da artıracağına inanıyorum.” dedi.
 
İş hayatına 1998 senesinde bankacılık sektöründe adım atan Adaca Oğan, Türkiye ve yurtdışında bireysel bankacılık ve tüketici finansmanı alanlarında çeşitli kurumlarda edindiği deneyimlerin ardından 2015 senesinde Aktif Bank ailesine Bireysel ve Dijital Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı. Son 3 senedir Çalık Holding bünyesindeki BKT Arnavutluk Banka, BKT Kosova Banka, ALB Telekom Arnavutluk Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Adaca Oğan, yaklaşık 6 aydır da Aktif Bank Yönetim Kurulu Murahhas Azası olarak görev almaktaydı.Toplam 22 senelik bankacılık deneyimine sahip olan Adaca, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ndeyaptıktan sonra, Stanford Üniversitesi Mühendislik Yönetimi’nde ve Işık Üniversitesi İşletme Bölümü’nde iki farklı yüksek lisans eğitimi gördü.