Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan ve 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, 5 yıl önce başlattığı büyüme stratejisindeki hedeflerini adım adım yerine getiriyor. Çin, Kıta Amerika’sı ve Hindistan’da büyümesini sürdüren Aktaş Holding, bu bölgelerde 30’dan fazla ana üretici firmaya üretim yapmaya başladı.

Son 3 yıldır büyüme rakamlarında geometrik bir ivme kazanan grup, yılsonuna kadar OEM’lerin cirodaki payını yüzde 30’a çıkartmayı hedefliyor. 2018 yılı için büyüme oranını dolar bazında yüzde 35-40’larda gerçekleştirmesi öngörülen Aktaş Holding, satış sonrası pazarında da sıçrama yapmaya hazırlanıyor. Otomotivde farklı ve henüz bulunulmayan Güney Amerika ve Afrika’nın bazı ülkelerinin yanı sıra Güney Asya gibi pazarlara giriş yapıp, mevcut pazarlardaki payın artırılmasını amaçlayan grup, yedek parça pazarında da ciddi bir ivme kazanacak.

“YENİ FABRİKA YATIRIMI YAPACAĞIZ”

Önümüzdeki 3 yıl içerisinde büyümenin dışında, en az bir tane yurtdışı üretim yatırımı yapılacağını belirten Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol; “Amerika, Hindistan veya Rusya’da yeni üretim yatırımları yapılmasını öngörüyoruz. Gelecek yıllar için planladığımız bu yatırımı muhakkak hayata geçireceğiz. Pazar büyüklüğü açısından Amerika, Çin, Hindistan ve Avrupa potansiyeli en yüksek bölgeler. Ürünlerimiz teknolojik olduğu için bu pazarlar, bizim için diğer bölgelere göre daha verimli” dedi.

Satış sonrası pazarda Rusya’nın bazı bölgelerinde pazar lideri olduklarını belirten Erol, “Yaptığımız iş birliklerine dönük çeşitli fizibiliteleri oluşturmaktayız. Mevcut pazar fırsatlarımız dikkate alındığında bu bölgelerde satışlarımıza paralel kapasite yaratılması gerekecektir. Rusya bu nedenle sadece bulunduğu coğrafya ve yakın coğrafyasındaki Türk Cumhuriyetleri için önemli bir yatırım fırsat bölgesi olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde istediğimiz koşullar oluşursa, 3 yıl içerisinde bir yatırım planlıyoruz” dedi.

“ÇİN VE HİNDİSTAN İLE ÇEŞİTLİ PAZARLARA RAYLI SİSTEM EKİPMANLARI ÜRETECEĞİZ”

Aktaş Holding’in otomotiv, raylı sistemler ve havacılık gibi alanlarda faaliyet gösteren Ulaşım Grubu’nun raylı sistemleri öne çıkardığını ifade eden Erol, “Raylı sistemlerde hem titreşim önleyici hem süspansiyon sistemlerindeki ürünleri hem de raylı sistemlerin yatırımlarında girdiler üretiyoruz. Bu noktada Hindistan, Japonya ve Çin gibi dünyada raylı sistem yatırımlarının 3’te 2’sini yapan pazarları hedef aldık. Mevcutta Hindistan üzerinde ciddi çalışmalar ve temaslarımız var. Ayrıca süspansiyonda Hindistan’ın diğer OEM’lerine de üretime başladık. Aktaş Holding olarak, dünyanın her yerini karış karış gezip, bizim için potansiyeli olan pazarları tespit etmeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.