Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) yeni dönem Koordinatör Başkanı Fuat Tosyalı oldu.

TİM BAŞKANI GÜLLE'NİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Birlik'ten yapılan açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle'nin de iştirak ettiği Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirilirken,toplantıda bir yıl süreyle görev alacak başkan ve yardımcıları belli oldu.

YORGLASS’IN YENİ CFO’SU ERKUT TEKİNKAYA OLDU YORGLASS’IN YENİ CFO’SU ERKUT TEKİNKAYA OLDU

Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, AKİB'in yeni dönem koordinatör başkanı olarak seçildi.

"YENİ YÖNETİMLE 20 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİNİ GEÇECEKTİR"

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren TİM Başkanı Gülle, AKİB'in Türkiye'nin ürün ve hizmetlerinin dünya pazarlarında hak ettiği değeri bulması için çalışan en önemli birliklerinden olduğunu söyledi.

Tosyalı'ya başarı dileklerini ileten Gülle, Birliğin Tosyalı liderliğinde daha başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını, yılın dört aylık döneminde Türkiye çapındaki 14 genel sekreterlik arasında ihracat hacminde en yüksek artışı elde eden Birliğin yeni yönetim kadrolarıyla 20 milyar dolarlık ihracat hedefini geçeceğini ifade etti.

"SIRADA İHRACAT ARTIŞINI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAK VAR"

AKİB Koordinatör Başkanı Fuat Tosyalı ise, AKİB'in dış satımda yeni rekorlara imza atmaya devam edeceğini, 2022 hedefi olan 20 milyar dolarlık ihracat seviyesine ulaşmak için yüksek motivasyonla ilerlediklerini dile getirdi.

Dünyanın oldukça hızlı bir şekilde değiştiğini, küresel tedarik zincirindeki değişimin normalleşmeyle yeniden değişmesi riskine karşı kazanımlarını korumak adına gereken adımları bugünden atmaları gerektiğini işaret eden Tosyalı, "Bugüne kadar ihracatçılar olarak zorlu koşullara uyum kabiliyetimizle küresel rekabetçiliğimizi koruduk ve sanayilerin durduğu bir dönemde üretime devam ederek hem mevcut pazarlara hem de yeni pazarlara ihracatımızı artırdık. Şimdi sıra bu ihracat artışını sürdürülebilir kılmakta." ifadelerini kullandı. (AA)