Makina ve Aksamları programında Simge Soyel’in sorularını yanıtlayan Parlar, AKDER olarak son dönem çalışmalarından ve 2019 yılı hedeflerinden bahsetti. “AKDER’i eğitim veren ve bu konuda büyüyen bir kuruluş haline getirmek istiyoruz.” diyen Parlar, konuya ilişkin çalışmalarını da anlattı.

SAHADAKİ PROFESYONELLERLE ÇALIŞIYORUZ

UAGEM (Ulusal Akışkan Gücü Eğitim Merkezi) olarak şimdiye dek yetiştirdikleri eğitmenlerin yanı sıra son dönemlerde sahadaki profesyoneller ile de eğitim çalışmalarını yürüttüklerini belirten Parlar, bu durumun geri bildirimini birçok farklı firmadan eğitim talebinin kendilerine gelmesiyle aldıklarını belirtti.

RES’TE UZMANLAŞTIK

AKDER ve UAGEM olarak uzun zamandır eğitimler verdiklerini sözlerine ekleyen AKDER Genel Sekreteri Abdullah Parlar, yalnızca 2018 yılı içerisinde üç (RES) Rüzgar Enerji Santrali firmasına eğitim verdiklerini anlattı. Parlar, eğitim konularının çoğunlukla (RES) Rüzgar Enerji Santrallerine yönelik olduğunu ve bu konuda artık uzmanlaştıklarını da dile getirdi.

TEORİK DEĞİL PRATİK

Parlar, verdikleri eğitimlerin teoride kalmadığını, önceliklerinin her zaman uygulama olduğunu belirtti. “Eğitimlere giderken malzemelerimizi muhakkak yanımızda götürür, kendimiz taşırız.” diyen Parlar, pratiğe dökülmemiş teorik bilginin çabuk unutulacağını ve bir yararı olmadığını söyledi. Parlar ayrıca 28 Aralık 2018’de yılın son eğitimini vermek üzere İzmir’e gideceklerinin de bilgisini verdi.

AKDER’İN HAYALİ

ST Endüstri Radyo’da Simge Soyel’in sorularını cevaplayan Parlar, 2019 gündemlerini ve AKDER olarak esas hayallerini de anlattı. “Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik kapalı alanı olan bir Organize Sanayi Bölgesi’nde açık alanlarda iş makinalarının, kapalı alanlarda ise eğitim ve uygulama salonlarının olduğu bir yerde olmak istiyoruz.” diyen Parlar, bunun için sıkı bir çalışma temposu yürüttüklerini, devlet desteği ile de hayallerini gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

AKDER Genel Sekreteri Abdullah Parlar’ın konuk olduğu Makina ve Aksamları programını aşağıdaki oynatma listesine dinleyebilirsiniz.