İstanbul-Kartal’daki üretim tesislerinin 1969 yılında açılmasıyla faaliyetlerine başlayan ve bir markadan çok gelenek halini alan Adel Kalemcilik, 1995’te Faber-Castell ile birleşmesi itibariyle gücüne güç katarak sektörde çalışmalarına devam ediyor. 2015 Temmuz itibariyle Çayırova’da yeni bir üretim tesisine taşınan firma, 4 binden fazla ürün gamının yanı sıra Türkiye’de üretilen ve ithal edilen Faber-Castell, Adel, Adeland, Atlas, Graf von Faber-Castell ve Max markalarının pazarlaması ile satışını da yapıyor.

Türkiye’de kendi sektöründe yerini oldukça sağlamlaştırmış olan firmanın İnsan Kaynakları Direktörü pozisyonunda atama gerçekleştirildi. İz Bırakan 50. Yılında gücüne güç katmak için çalışmalarını oldukça yoğun ve sıkı tutan, bünyesindeki çalışanlarını da aynı titizlik ile seçen firma, Adel’in yeni İnsan Kaynakları Direktörü olarak uzun yıllar sektör tecrübesi olan ve alanında oldukça fazla başarılara imza atmış K. Mehmet Büyükçolak’ı atadı. Büyükçolak, Adel’in tüm İnsan Kaynakları sürecini yönetecek.

K. MEHMET BÜYÜKÇOLAK KİMDİR?

K. Mehmet Büyükçolak, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezundur. Buradan mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans tamamlayan Büyükçolak daha sonrasında ise yine Marmara Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler alanında doktora derecesini alarak eğitimini tamamlamıştır. 
Profesyonel çalışma hayatına Efes Bira Grubu’nda İK Yöneticisi olarak başlayan Büyükçolak, burada pek çok üst düzey pozisyonlarda uzun yıllar görev yaptı. Son olarak McDonald’s markasının İK Direktörlüğü görevini yürüten Büyükçolak 2019 Ocak itibariyle Adel Kalemcilik İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine atandı.