İnovatif çalışmalarıyla ilaç sektöründe öne çıkan 107 yıllık geçmişe sahip Abdi İbrahim’de iki üst düzey atama gerçekleşti. Buna göre şirketin Ar-Ge Direktörü José Velada olurken Pazarlama Satış Mükemmelliği Direktörü pozisyonuna ise Emre Kamar atandı.

EMRE KAMAR KİMDİR?

Bilkent Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Emre Kamar, daha sonra iki Yüksek Lisans birden yaptı. Bunlardan biri İstanbul Üniversitesi’nin İşletme Bölümü’nde, bir diğeri ise Sakarya Üniversitesi’nin Üretim Bölümü’nde gerçekleşti. Profesyonel çalışma hayatına Pfizer şirketinde Yazılım Çözümleri Uzmanı olarak başlayan Kamar, burada birçok üst düzey pozisyonda görev aldı. Daha sonraPfizer’in de dahili olduğu EURIT Bölgesi’nde Bölgesel Müşteri Strateji Liderliği görevini üstlenen Kamar, Abdi İbrahim bünyesinde Pazarlama Satış Mükemmelliği Direktörü olarak atanmadan önce Alexion’da İş Operasyonları Direktörü olarak çalışıyordu.

JOSÉ VELADA KİMDİR?

İspanya’da bulunan Universidad del País Vasco’nun Kimya Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan José Velada, İngiltere’deki Salford Üniversitesi’nde 10 yıl boyunca akademik kariyer yaptı ve burada Araştırma Görevlisi olarak görev aldı. Daha sonra yine İngiltere’de bulunan ConvaTec’de kariyerini sürdüren Velada, aynı zamanda Tissuemed ve GlaxoSmithKline firmalarında da görev aldı. Daha sonra İspanya’da bulunan Leon Farma şirketinde Ar-Ge Direktörlüğü görevine atanan Velada, buranın ardından Nordic Pharma’ya geçti ve Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürdü. Velada son olarak Abdi İbrahim bünyesine Ar-Ge Direktörü olarak atanmadan önce Synthon HQ’da Bilimsel Operasyonlar Başkanlığı görevini sürdürüyordu.