Burak Talay, kimya sektörüyle ilgili otomasyon sistemlerine yatırımların arttığına dikkat çekerek; “2018 gündemimiz arasında Endüstri 4.0 projeleri ve otomasyon sistemlerimizin iyileştirilmesine yönelik robotlaşma çalışmaları bulunuyor. Bu yatırımlarla birlikte mevcut ERP sistemlerinin entegrasyonu önem kazanıyor” dedi. 

Yurt içi ve yurt dışı pazarlara kimyasal ham madde üretmek amacıyla 1972 yılında kurulan ABC Deterjan, bugün üretim faaliyetlerine Osmaniye’de yer alan 85 bin metrekarelik fabrikasında devam ediyor. Ürün gamı içerisinde ise toz deterjandan kimyasal yarı mamule, sıvı grubundan kozmetiğe kadar geniş bir portföy bulunuyor. Ürünler ise tüketiciye ABC, Alfa ve Tek markalarıyla ulaşıyor. 

ABC Deterjan’ın 2018 gündemiyle ilgili bilgiler veren Elektrik ve Otomasyon Mühendisi Burak Talay, kimya sektöründe faaliyet gösterdiklerinin altını çizerken gündem maddelerini şu cümlelerle açıklıyor: “Bildiğiniz üzere kimya sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi kimya alanında da otomasyon sistemlerine yapılan yatırımlar artıyor. Ayrıca robot yatırımlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu yatırımlarla birlikte de mevcut ERP sistemlerinin entegrasyonu önem kazanıyor” dedi. 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin önemini örnekle açıklayan Talay, “Otomasyon ve robot yatırımları yaparak, üretimin anlık takibini kolaylaştırarak arızalara erkenden müdahale edebiliyor ve kestirimci bakım yapmak için gerekli verilere daha kolay ulaşabiliyoruz. Ayrıca enerji, hava, su gibi tüketim kalemlerini izleyerek verimlilik çalışmalarını kolaylaştırabiliyor ve planlama için gerekli verilere doğru şekilde ulaşabiliyoruz. Bu yatırımları yapmayan firmalar uzun vadede diğer firmalarla rekabet edemeyecek hale gelecek” dedi.