Parkurda’; talaşlı imalat sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği Türkiye’nin ilk CNC dijital platformudur. Parkurda.com da üretim parkurunuzda boşta bulunan CNC’leriniz için fason iş alabilir, fason iş vermek için fason imalatçı firmaları inceleyebilir veya listeleyebilir ya da CNC operatör arayışlarınız için CV bankasını inceleyebilirsiniz.

Kapasitematik’ ise Tezmaksan Makina Ar-Ge ekibinin geliştirdiği yazılım programıdır. ‘Kapasitematik’ ile işletme sahipleri, internet olan her ortamdan makinalarını takip edebilecek. Makina verimli çalışıyor mu? Ne zaman arıza verdi? Operatör tarafından doğru program kullanılıyor mu gibi bilgiler, anında tablet veya cep telefonundan kontrol edilebilecek. Bu sayede işletmeler hem zamandan hem maliyetten ciddi tasarruf edecek.

Endüstri 4.0 dahilinde düşünülebilecek bu proje ile uzaktan erişim yaparak makinaların anahtar öneme sahip verileri bir merkezde toplanıyor ve bu veriler rapora dönüştürülüyor. Uzaktan izleme ve verimlilik raporlama sistemi olan 'Kapasitematik' sayesinde CNC kullanıcıları ve işletmeler, mevcut makinalarını ölçebiliyor ve tarihsel trend analizlerini görebiliyor. Normal şartlarda bir işletme için hem maliyet hem de zaman açısından sorun olabilecek bu tür bir çalışmayı ‘Kapasitematik’ ile tek bir tuşla tamamlamak ve takip etmek mümkün.

‘Kapasitematik’ ile sadece makinanın değil, operatörün takibi de yapılabiliyor. Operatör makinayı doğru kullanıyor mu? Makinayı zorluyor mu? Doğru takım kullanıyor mu? Hangi programı seçmiş? Tüm bunlar, tablet, bilgisayar veya cep telefonu üzerinden görülebiliyor. Dolayısıyla makinanın en doğru ve verimli şekilde kullanılmasına olanak sağlayan ‘Kapasitematik’ sayesinde işletmeler ciddi kara geçiyor.