Bir üretim işletmesini akıllı fabrikaya dönüştürecek üretim, lojistik, bakım gibi süreçleri kapsayan farklı çözümler sunabildiklerini açıklayan BİTEG Genel Koordinatörü Fatih Gençosman, “Endüstri 4.0 Zirvesi'nde, yapmakta olduğumuz ve ağırlıklı otomotiv sanayinde kullanılan çözümlerden örnekler sunacağız. Akıllı fabrika dönüşümüne katlı sunacak bu çözümleri sunu ve görseller ile ziyaretçilerimize anlatmaya çalışacağız.” dedi.

“TOFAŞ VE ARÇELİK’TEKİ YAZILIM PROJELERİMİZİ TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yılın ilk yarısını değerlendirerek 2. yarısı için gündemlerindeki gelişmeleri paylaşan Gençosman, “2021 ilk yarısı bizim için oldukça yoğun geçti. Bunlardan bazıları uzun soluklu projeler olduğu için ikinci yarıya da sarkan projelerimiz oldu. Öncelikli olarak hedefimiz devam etmekte olan ve başta Tofaş ve Arçelik’te yürütmekte olduğumuz yazılım projelerimizi tamamlamak. Sonrasında yeni gelen talepler doğrultusunda güz döneminde tekrar yoğun bir proje dönemine gireceğiz. Bir taraftan da çeşitli Ar-Ge projelerine başlama planlarımız mevcut. Bu Ar-Ge projeleri ile üretim işletmelerimizin çözmekte zorlandıkları birtakım süreçleri için akıllı çözümler geliştirmeyi planlıyoruz.” dedi.
 
İşletmeleri akıllı fabrikaya dönüştürecek üretim, lojistik, bakım gibi süreçleri kapsayan farklı çözümler sunabildiklerinin de altını çizen Gençosman, “Bu zirvede yapmakta olduğumuz ve ağırlıklı otomotiv sanayinde kullanılan çözümlerden örnekler sunacağız. Akıllı fabrika dönüşümüne katlı sunacak bu çözümleri sunu ve görseller ile ziyaretçilerimize anlatmaya çalışacağız” dedi.

FİRMALARIN İSTİFADE EDEBİLECEĞİ ÜST DÜZEY PROJELER 

“Zirve’den en önemli beklentimiz; firma tanıtımına, tanınırlığımıza katkı sağlaması” diyen Fatih Gençosman, “Çünkü başka firmaların da istifade edebileceği üst düzey işler yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmaları ihtiyaç duyabilecek diğer firmaların da bu vesile ile öğrenmesini ve tanıtımının yapılmasını amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.