İstanbul WOW Convention Center'da 16-17-18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Endüstri 40 Uygulamaları Zirvesi&Sergisi’nin katılımcısı olan Proente Otomasyon, fabrikadaki operasyonlara ve optimizasyonlara odaklanıyor. Sanayide dijital dönüşüm tanımının çok kapsamlı olduğunu vurgulayan Proente Otomasyon Kurucu Ortağı Erçin Temel, verimsizlik kaybına neden olan ve yöneticilerin gözüne batmayan operasyonların ortaya çıkarılmasını, geliştirdikleri ürünlerin ilk adımı olarak nitelendirdi. Temel, “İkinci adımımız makinaların parametrelerini anlık takip ederek, dışsal faktörler ile oluşan çalışma düzenini bozacak tüm anormal hareketlerin takibini anlık yapmak ve analizi sonucunda olumsuz etkilerini ortaya çıkarmaktır. Son adımımız ise geliştirilen sistemlerimiz sayesine öğrenilmiş ya da öğretilmiş senaryolar üzerinden operatörlerin inisiyatifine mahal vermeden makinayı otomatize kontrol edebilmektir” dedi. 

Bu vizyon ışığında kullanıcılara 3 farklı ürün sunduklarını söyleyen Erçin temel, bu ürünlerle ilgili şu açıklamaları yaptı: 

Prowmes, üretim takip ve yönetim sistemidir. Üretim makinalarından, üretim adetleri duruşları alabildiği gibi önemli olan adımı ise proses parametrelerinin, araya katman koymadan analizini yapabilmesidir. Türkçe ’de Sınır Bilişim olarak kullanılan, İngilizce’si Edge Computing olan kavramı doğrudan uygulayabilmesi önemli bir özelliktir. Bunun yanı sıra tanımlanmış senaryolar ile makinayı üst akıl olarak yönetebilmesi ise karanlık fabrikaya geçişteki en önemli noktadır.  Forklift çözümümüz ise kapalı alanlardaki forkliftlerin veya transpaletlerin optimize şekilde kullanılabilmesini sağlayan; iş emirlerindeki kararların sistemsel ve otomatik şekilde alınmasını sağlayan bir sistemdir. Ortalama verimlilik kazancı %25 olmaktadır; bu oranı biraz daha rasyonelleştirmek gerekirse, her ay 1 forkliftin boşa çıkması olarak değerlendirilebilir. 20’den fazla forklift veya transpaletin olduğu ortamlarda önemli tasarruflar ve operasyonel sürdürülebilirlik sağlamaktadır. Proenio ise enerji çözümümüzü oluşturmaktadır. Elektrik, doğalgaz ve su sayaçlarından aldığı anlık bilgi ile anlık maliyetleme ve anomali yakalama süreçlerinde önemli katkılar sağlamaktadır”. 

Erçin Temel, katılımcısı oldukları Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirve ve Sergisi'ne yönelik değerli açıklamalarda bulundu: "Odaklanacağımız en önemli konu, operasyonel verimliliği artırıcı; önleyici ve kestirimci sistemlerimiz olacaktır. Üretim ve taşımacılık noktalarında ciddi kayıpların olduğunun herkesin farkında olduğu günümüzde; bu problemleri gözler önüne çıkarmak ile kalmayıp; nasıl çözülebileceğini vurgulayacağız. Çalıştığımız ve çalışmayı planladığımız sektörlerin başında otomotiv ve gıda sektörleri yer alıyor".


ZİRVE'DE TANITILACAK ÜRÜN VE SİSTEMLER  

"Prowmes üretim takip ve yönetim sistemi, Forklift optimizasyonu ve Proenio enerji ürünümüzün Zirve'de tanıtımı yapılacaktır. Üretim verimliliğini artırıcı olarak özellikle Prowmes ile başarılı işlere imza atıyoruz. Fabrikalarda minimum yüzde 15 verimlilik kazanıyoruz. Bu kazanım bahsettiğimiz gibi sadece üretim adetlerinin veya duruşların analizi ile değil; proses parametlerinin de incelenerek kestirimci bakım modüllerimiz ve tahminleme algoritmalarımız ile sağlanmaktadır".