Elektronik Ar-Ge birimi tarafından tasarlanıp üretilen yerli operatör panelleri ve bütünleşik IO kartlarının, başta MES çözümleri olmak üzere endüstrinin birçok alanında etkin olarak kullanılabildiğini söyleyen Anıl Atalay, “F/P oranı olarak ithal ürünlerle rekabet edebilmesi ülkemize teknolojik olarak önemli katkı sağlıyor. Güçlü, dinamik ve yetkin yazılım geliştirme kadromuza ek olarak 20 yıllık saha tecrübemiz sayesinde ulusal ve uluslararası birçok projede kendisine başarıyla yer bulmuş MES yazılım çözümlerimiz firmaların dijital dönüşümlerinde önemli bir rol alıyor. Fabrika üretim alanlarında alışıla gelmiş düzeni tamamen ortadan kaldırarak tam anlamıyla kaosa neden olacak bir sil baştancılıkla değil aksine MES sistem implementasyonunu tecrübeli destek ekibiyle kısa bir sürede, kullanıcı dostu, ne yaptığından emin, net bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. Devreye alma sürecinin sancısız ve en makul sürede olabilmesinin, MES sisteminin en etkin şekilde kullanılabilmesinin devamında da müşteriye özel geliştirmelerin yapılabilmesinin ancak sektör dinamiklerini bilen, üretimin dilenden anlayabilecek yeterliliğe sahip ehil destek personelleri ile gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Tam da bu noktada 38 ülkeye yayılmış müşterilerimize hızlı ve etkin şekilde destek verebilen güçlü, dinamik bir destek ekibine sahibiz. Çözümlerimiz, işletmelerin üretim sahalarındaki; üretime dair tüm hayati unsurlarının saniye hassasiyetiyle takip edilip raporlanabilmesini, dolayısıyla da planlanandan/hedeflenenden sapmaların tespit edilip bunları geliştirerek, düzenleyebilmelerini sağlar” diyerek hali hazırda ana şirketleri Mert Yazılım’ın Nijerya’dan Rusya’ya Avusturya’dan Pakistan’a kadar çok geniş ve farklı kültürleri içeren bir coğrafyada müşterilerine hizmet verdiğini açıkladı. Mert Yazılım olarak hedeflerinin,  donanım ve yazılım ürünleri ile uluslararası platformda yüksek teknolojiye sahip, rekabetçi ürünler geliştirmeye devam ederek şu an 38 farklı ülke müşteri lokasyonlarını daha da arttırmak olduğunu vurgulayan Atalay, Zirve’de sunacakları çözümleri anlattı. 

ZİRVE’DE 3 ANA KONUYA YOĞUNLAŞACAK

Dijital Dönüşüm; Fabrikalar toptancı zihniyetle, zahmetli ve yüksek maliyet ile makina parkurlarını baştan aşağı değiştirmeleri yerine hali hazırdaki tüm makinalarını trexDCAS  entegrasyonu sayesinde harici bir yatırım gerektirmeden üst sistemleri ( ERP ) ile konuşur hale getirebilir. Böylece üretim sahalarını kâğıttan bağımsız olarak kontrol edebilirler. Manipüle edilemeyecek gerçek OEE değerlerini hesaplayabilir ve rekabet gücünü arttırarak Dünya standartlarına yükseltebilecek geliştirmeler için kayıpların nerede yaşandığını net bir şekilde görebilirler.

İzlenebilirlik; trexDCAS ile Personel ve Makina kaynaklarının sahaya inmeye gerek duyulmadan anlık ne kadar verimlilik ile çalıştığını platform bağımsız olarak ( PC, Tablet, Telefon, IOS, Android ) izleyebilmelerini sağlamaktayız. Bunun yanı sıra ürün izlenebilirliği, Yarı Mamul ve Mamul LOT takiplerinde tam anlamıyla izlenebilirlik yapabilmek trex DCAS Barkod modülü entegrasyonu ile mümkün hale gelmektedir.

Verimlilik; Makina yatırımı için çok ciddi miktarda borçlanan Türk sanayisinde ortalama OEE değeri %45-55 bandındadır. Mevcut OEE değerini 4-6 ay gibi kısa sürelerde devreye alınabilen MES çözümlerimiz ile küçük ve orta ölçekli firmalarda dahil OEE değerlerinde önemli oranda artış sağlamak mümkündür. Bu sayede mevcut makina parkurunun içerisinden sadece işletmenin OEE değerini arttırarak yeni makinalar ve kaynaklar elde etmesini trexDCAS ile sağlarız.

Otomotiv ana ve yan sanayi, beyaz eşya ana ve yan sanayi, plastik enjeksiyon, sac şekillendirme, kablo, içecek, ambalaj, talaşlı imalat, gıda başlıca hedef sektörlerimizdir.

“TOFAŞ’TA AKILLI İSTASYON PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi&Sergisi’nde marka tescilli trexDCAS ürününü tanıtacağız. Mert Yazılım olarak müşterilerimizle sadece MES çözümleri temin etmenin ötesinde teknoloji çözüm ortaklığı yapmaktayız. Bu noktada farklı sektörlerde donanımsal ve/veya yazılımsal ürünleri, geliştirmeleri hatta kapsamlı projeleri tamamlamış bulunmaktayız.


Örneğin; TOFAŞ Bursa fabrikasında hayata geçirdiğimiz akıllı istasyon projesi ile mevcutta fabrika üretim sahasında kullanılan sıkıcılar, tarafımızca geliştirilen donanım ve yazılım ile birlikte akıllı istasyonlara dönüşüp istenen tork ve sayıda sıkımın olup olmadığı bilgisini takip edebilmekteler. Büyük bir fiyat avantajı sunarak bu bilgiyi üst sistem SAP ile paylaşıp gerekli noktalarda tetikleme ve kayıt işlemleri yapılabilmekteler. Buna benzer birçok özel uyarlamaları; kablo, içecek, talaşlı imalat gibi farklı sektörlere de gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 

“HAYATA GEÇİRİLMİŞ UYGULAMALARI İNCELEYEBİLECEKLER”

Günümüzde birçok kaynak ve platformdan Endüstri 4.0 hakkında teorik olarak yazı ve bilgiye ulaşabilirken; pratikte neler yapılabilir, hayata nasıl geçirilir hakkında yeterli örnek bulunmamaktadır. Bu zirve ve sergide katılımcılar trexDCAS örneğinde olduğu gibi hayata geçirilmiş ve onlarca müşterinin önemli katma değer kazandığı Endüstri 4.0 uygulamalarını inceleme şansı bulacaklardır. Bununla birlikte işletmelerde var olan farkındalığı arttırarak kendilerinin nereden başlayabileceklerini, hangi aşamaları izleyerek ne noktaya gelebileceklerini denenmiş ve başarılmış farklı sektörlerden her skalada proje ile görme şansı yakalayacaklardır.