Endüstri 4.0 ile birlikte artık tüm sistemlerin tek bir platform üzerinden izlenmesi ve raporlanması büyük önem arz ediyor. Türkiye’de SGE Mühendislik tarafından sunulan Zenon; dahili 400’den fazla protokolü ile neredeyse bilinen tüm PLC kontrolörler ve enstrümanlarla ek hiçbir OPC yazılımına ihtiyaç duymadan marka bağımsız olarak haberleşiyor; online izleme yapıyor, alarm üretip kaydediyor ve raporlayabiliyor. Kullanıcılar böylece üretim takip (MES), enerji izleme ve raporlama gibi projelerini kolayca gerçekleştirebiliyor. Zenon; enerji, gıda, ilaç, otomotiv, proses gibi birçok sektöre özel modülleri ile kolay mühendislik çözümleri sunuyor. 

Zenon supervizor ile sınırsız sayıda OPC driver kullanarak neredeyse bilinen tüm sistemler ile özgürce haberleşmek, istenen sayıda ekran, alarm, kayıt veya rapor sayfası oluşturmak ve sahayı ekrandan kolayca kontrol etmek mümkün hale geliyor. 

NEDEN ZENON?

Bağımsız bir SCADA yazılımı olan Zenon, bilinen tüm protokoller ile haberleşebilecek OPC driver’a sahip olduğundan, sistemlerin tek merkezden izlenmesine olanak tanıyan bir SCADA yazılımı. Dinamik bir yapıya sahip olan yazılım,  Windows Server / 10/ 8 / 7 / ve CE altında çalışabiliyor, SQL server 2017 ve SAP gibi veri tabanları ile yüzde 100 uyumlu olarak hizmet veriyor. Multi touch paneller ile uyumlu çalışan SCADA, entegre soft PLC bulunan alanında tek yazılım olarak dikkat çekiyor.

Bu modül ile sahada yazılacak PLC programı ek bir editöre ihtiyaç duyulmadan PC’de test edilebiliyor. IEC 61131 standardı ile uyumlu PLC’lere ise direkt olarak yazılarak zamandan ve paradan tasarruf edilebiliyor, böylece SCADA ile PLC’nin yüzde 100 uyumlu çalışacağından emin biçimde sahaya ulaşılabiliyor.  Zenon, kullanıcılarına sınırsız yedekleme olanakları sunuyor. Zenon web server yoluyla herhangi bir PC’den, ya da dünyanın herhangi bir yerinden server’a kullanıcı adı ve şifre ile bağlanarak, verileri gerçek zamanlı olarak izlemek ve sahayı kontrol etmek mümkün oluyor.