Wipelot, 2020'yi cirosal bazda yüzde 50 büyüme ile kapatan, 2021'de ise yüzde 60 büyüme hedeflerken, globalde endüstriyel IoT alanında güçlü bir oyuncu olma vizyonuyla hareket ediyor.

İhracatını 2019 yılına oranla yüzde 50 artıran şirket, aralıksız sürdürdüğü Ar-Ge yatırımlarını da artırmayı amaçlıyor. Şirket, bir yandan 2021'de Ar-Ge bütçesini yüzde 100 oranında artırarak yeni nesil teknolojilerle sürdürülebilir büyümeyi hedeflerken diğer yandan da yeni yatırımları ve projeleri çerçevesinde istihdamını da yüzde 20 oranında artırmayı planlıyor.

"FARKINDALIK DAHA HIZLI ARTACAK"

Şirketlerinin ve sektörün 2020 yılını değerlendiren, 2021 yılına ilişkin öngörülerini paylaşan Wipelot CEO’su Rifat Ok, Covid-19'un etkisiyle verimliliğin ve rekabetin önem kazandığı 2020'de yatırımlarını IoT alanına yapan şirketlerin elde ettikleri faydayı kısa sürede gördüklerine dikkat çekti.

Endüstriyel IoT sektörü için yılın hareketli geçtiğini belirten Ok, daha etkin kullanıldığını ve farkındalığın geçmiş yıllara göre daha hızlı olarak arttığı ve daha da artacağını gözlemlediklerini söyledi.

Ok, "Günümüzde birçok firma dijital dönüşüme ayak uydurmak için adım atmaya ve dijitalleşme planları yapmaya başladı. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türkiye’nin de teknolojik gelişmelere ve yeniliklere çok hızlı adapte olabilen, genç ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada ülkemizde yüksek teknoloji konusunda gerek teknoloji üreten gerekse bu teknolojileri kullanan veya kullanmaya hazır pek çok firmanın var olduğu görmekten dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz." dedi.

Yeni yılın bütün dünya için daha istikrarlı geçeceğine ve ekonomik otoritelerin küresel daralma öngörmelerine karşın doğru alanlara yatırım yapan, verimliliğini artıran ve krizler karşısında gerekli önlemleri alan firmaların büyümelerini sürdüreceklerine inandıklarını kaydeden Ok, şirketlerinin de bu doğrultuda planlarını revize ederek 2021'de gelişmeye ve büyümeye odaklanacaklarını ifade etti.

"ÜLKEMİZE FAYDA SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İhrcat hedeflerini daha da büyüterek Avrupa ve Amerika pazarlarında satış faaliyetlerine odaklandıklarını anlatan Ok, 2021'de ürünlerini endüstriyel üretim alanının en hareketli olduğu söz konusu pazarlarda ön plana çıkarmak adına var güçleriyle çalışacaklarını belirten Ok, genel sanayiden madene, enerjiden otomotive ve tekstile kadar pek çok farklı sektöre çözümler sunduklarını, Covid-19 ile birlikte sağlık sektörüne yönelik çözümlere de ağırlık verdiklerini kaydetti.

Ok,  2020'de UWB Alliance ve FiRa Consortium gibi yakından takip ettikleri ve uyguladıkları teknolojilere ilişkin konsorsiyumlarda yerlerini aldıklarını ve uluslararası pazarlardaki konumlarını sağlamlaştırdıklarını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2021’de de dünyada tercih edilen teknolojileri yönlendiren, adını ve kurallarını belirleyen buna benzer üyelikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca tüm dünyaya donanım ve hizmet sağlayan çözüm ortaklarımızla iş birliklerimizi artırmaya odaklandık. Kurulduğumuz günden bu yana önceliğimiz; Türkiye’de Türk mühendisler tarafından üretilen ileri teknolojilerimizi dünya pazarlarına dağıtarak ülkemize fayda sağlamak oldu ve bu doğrultuda çalışmalarımıza artan bir ivmeyle devam edeceğiz."

"LANSMANINI 2021'DE YAPACAĞIZ"

Firmaları açısından 2021'in ürünleşme yılı olacağının altını çizen Ok, 2020'de duyurdukları stratejik çözüm ortakları Cisco iş birliğiyle geliştirdikleri, zorlu koşullara uygun dış ortamlar için özel olarak tasarlanan Wipelot Eagle Eye ürünlerinin lansmanını 2021 yılında gerçekleştirecekleri bilgisini verdi.

Ok ayrıca, söz konusu ürünlerinin iç ortamlar için geliştirilmeye devam eden yeni versiyonunun da geleceğini belirterek, sözlerini şöyle noktaladı: 

"2020’de büyük emeklerle Ar-Ge ve tasarım ekiplerimiz tarafından geliştirilen yeni yüksek teknoloji ürünlerimizi de yine 2021’de müşterilerimizin kullanımına sunacağız. Yeni yılda yeni Ar-Ge merkezimizde geliştireceğimiz yeni ürünlerimizle hem çözüm ortaklarımıza hem de müşterilerimize değer katmaya devam edeceğiz."