Güvenilir ve global tedarikçi olma amacıyla faaliyet gösteren endüstriyel cam üreticisi Yorglassdijital dönüşüm projesi Tan Ekspress ile iki ödül birden kazandı.

İKİ FARKLI KURUMDAN İKİ AYRI ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU

Kurumlarının teknoloji ve dijitalleşme ile daha çevik bir organizasyona dönüşümüne önderlik eden CXO Medya tarafından gerçekleştirilen CIO Ödülü’ne ve IDC CIO Awards 2022’de “Best IT Governance” kategorisinde ikincilik ödülü alan Yorglass, böylece inovatif dijital uygulamalarıyla başarı yolculuğuna bir yenisini daha eklemiş oldu.

Türkiye’de beş şehirde, yedi fabrikası bulunan ve yaklaşık 60 ülkeye ihracat yapan firmanın Tan Ekspress projesi, 7 ay gibi kısa bir sürede 7 işletmede yüzde 100 hayata geçirilerek dijital dönüşüm sürecinin altyapısının oluşmasına ve sürecin hızlanmasına katkıda bulundu.

"GÜVENİLİR VE GLOBAL TEDARİKÇİ OLMA AMACIMIZI SAĞLAMLAŞTIRDIK"

Layık görüldükleri iki ödül hakkında değerlendirmelerde bulunan Yorglass CIO’su Hakan Uçar, Covid-19 ile beraber geride kalan iki yılın dijitalleşme, inovasyon, hız ve farklı iş yapış biçimleri gibi yeni indikatörlerle değişimin son 10 yıla göre iş dünyasında en çok etkisini gösterdiği yıllar olduğunu dile getirdi.

Söz konusu dönemi gerek çalışanları gerekse müşterileri ve diğer paydaşları için değer yaratan uygulamalar ve yatırımlarla değerlendirdiklerini belirten Uçar, "Firmamızın varoluş amacı ve ana stratejileri doğrultusunda global ayak izimizi genişletmek, tedarik güvenliğini sağlamak, marka değerimizi artırmak ve rekabetteki yerimizi güçlendirmek için Tan Ekspress Projesi’ni hayata geçirdik." diye konuştu.

Uçar, güvenilir ve global tedarikçi olma vizyonu doğrultusunda, insan, müşteri odaklılık, çeviklik, çevre koruma ve şeffaflık değerlerini kapsayan söz konusu projeyle iki önemli kurumdan iki değerli ödüle layık görülmelerinin kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM

VERİMLİLİK YÜZDE 25 ARTTI, İŞ YÜKÜ YÜZDE 40 İYİLEŞTİ

Yorglass’ın Tan Ekspress Projesi ile beraber firmanın dijitalleşme puan seviyesi üç kat artarken, ay sonu mali kapanış faaliyetlerinde harcanan süre ise yarıya indi.

En iyi yöntemler uygulanarak üçüncü parti yazılımlarla çalışma oranı yüzde 70 oranında azaldı. Şirketin lojistik operasyonlarında verimlilik yüzde 25 artarken, çalışanların iş yükünde en az yüzde 40 iyileşme gözlemlendi.