Uluslararası Mobil Operatörler Birliği GSMA'nın gerçekleştirdiği araştırmalara göre,  Çin’deki 5G bağlantılarının 2020 yılının sonunda 200 milyona ulaşması ve küresel toplamın yüzde 85’inin üzerinde bir katkı sağlaması öngörülüyor.

YIL SONUNA KADAR 57 ÜLKE VE BÖLGEDE TİCARİLEŞECEK

Global anlamdaki 5G kurulumlarının bugüne kadar pandemiden fazla etkilenmediğini ifade eden GSMA Greater China Başkanı Kevin Pang, 2025 yılının sonunda 410 taşıyıcının 123 ülke ve bölgede 5G ağlarını ticarileştirmesini beklediklerini dile getirdi.

Bugüne kadar 2020 Eylül ayı itibarıyla 107 operatörün, 47 ülke ve bölgede 5G ağlarını ticarileştirdiği, 149 taşıyıcının da 2020 yılı sonuna kadar 57 ülke ve bölgede 5G ağlarını ticarileştirmesini beklendiği öğrenildi. 

DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN AKILLI TELEFON PAZARI

Pang’in değerlendirmesi doğrultusunda, bu bağlamda pandemiden en fazla etkilenen ülkeler; ABD, Fransa, İngiltere ve İspanya oldu. Söz konusu ülkeler, operatörün mobil işinde genel olarak yüzde 5,5’lik bir düşüş yaşadı. 

Asya’nın, akıllı telefonlarda büyüyen ilk 10 pazarın yedisini oluşturan ve dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon pazarı olduğuna dikkat çeken Pang, Çinli tüketiciler dünyadaki akıllı telefonların yüzde 30’undan fazlasını satın alırken, küresel akıllı terminallerin yüzde 75'’i ülkeden geliyor.

Pang ayrıca, bu sebepten ötürü ülkenin endüstriyel zincirinin akıllı telefonların gelişimi ve yenilikçiliğine önemli değişiklikler yapabileceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.