Zaxe, yurt dışındaki rakiplerine göre kaliteli ve maliyet açısından ucuza baskı yapabilen yerli imkanlarla geliştirdiği 3D yazıcılarıyla Türk sanayisinin itici gücü olmayı amaçlıyor.

YAZILIMI ÜCRETSİZ OLARAK VERİLİYOR

Xlite, X2, Z1 ve Z1+ olmak üzere dört adet modeli bulunan markanın yazıcıları, gene Türk mühendislerinin geliştirdiği ve ücretsiz olarak sunulan xDesktop yazılımı ile birlikte veriliyor.

Endüstride fabrikaların ve KOBİ'lerin yanı sıra okullarda da önemli görevler üstlenecek.

Okullarda 1 yazıcı bin öğrencinin gelişimini sağlayan kariyer danışmanı olarak görev yapacak.

Ayrıca haneler için kırılan eşyaları ve tahrip olan otomobillerin parçalarını internette bulunan ücretsiz tasarımlar sayesinde, orijinal ürün kalitesinde ve 100’de 1’ine denk gelen maliyetle basılmasını sağlayacak.

"SEKTÖR, HEDEFİNE HIZLA YAKLAŞIYOR"

Türkiye’de 6 yaşındaki çocukların oyuncaklarının kopan parçasını tamir etmek ya da kendisine yeni bir oyuncak üretmek amacıyla yazıcılarını kullanmaya başladığını dile getiren Zaxe Genel Müdürü Emre Akıncı, 3D yazıcı kullanma yaşının düşmesinin sektör açısından umut verici olduğunu ve sektörün "her evde bir fabrika" hedefine hızla yaklaştığını kaydetti.

Yazıcılarının sanayinin yanı sıra eğitimde okullarda da kullanıldığı bilgisini veren Akıncı, "400’den fazla okulda yazıcılarımızla varız. 1 bilgisayarı 1 çocuk kullanabilirken, 1 yazıcı 1000 çocuğun gelişimine olanak sağlıyor. Bir bağış yapılacaksa okullara 3D yazıcı bağışları yapılmalı" şeklinde konuştu.

İhracatta hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Akıncı, sözlerini şöyle noktaladı:

"İngiltere, Almanya ve CIS ülkelerinden Rusya başta olmak üzere bunlar hedef pazarlarımızdır. Pandemi nedeniyle yavaş ilerleyen yurt dışı açılım sürecine sertifikasyon süreçlerinin tamamlanması ile güçlü bir şekilde devam ettirmeyi planlıyoruz."