ANKARA (AA) - OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı olan Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi ile hayata termas eden, sanayi sorularına kökten çözüm geliştiren, Endüstri 4.0'ı geliştiren insan yetiştirmek amacıyla yola koyulduklarını belirtti.

Aydın ve OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, gerçekleştirdikleri basın toplantısında, bu sene ilk defa öğrenci kabul edecek üniversitenin kuruluş amacı ve hedeflerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Orhan Aydın, üniversiteyi, katma değeri yüksek ürün üretebilen nitelikli insan gücü yetiştirebilmek maksadıyla kurduklarını anlattı.

OSTİM olarak çeşitli meslek okullarıyla ortaklık içerisinde olduklarını anlatan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi ile hayata temas eden, sanayi sorularına çözüm geliştiren, Endüstri 4.0'ı geliştiren insan yetiştirmek amacıyla yola koyulduklarını ve İyi bir ekip, akademik kadro ve idareyle sanayi bölgesinin direkt içinde Türkiye'ye değer oluşturma arzusunda olduklarını anlattı.

Aydın, üniversitenin, bir sanayi bölgesinin içinde bulunarak buradaki birikimden yararlanacak ilk teknik üniversite olması nedeniyle Ankara ile Türkiye'yi dönüştürecek nitelikte insan kaynağını ortaya çıkaracağını vurguladı.mi içinde yer alan TUSAŞ'tan ASELSAN'a kadar geniş yelpazedeki sanayi üretiminin bulunduğu ortamın içine sokmak olacak."