Endüstriyel, bilimsel ve tıbbi tesisler için yüksek frekanslı, kısıtlı bir ISM bandı kullanan EX600-W, fabrika içerisinde ve yakınındaki elektrik gürültüsünden etkilenmez. Bundan dolayı otomotiv üretim ve kaynak hatları gibi zorlu ortamlar için kolaylık ve güvenlik sağlamaktadır. İletişimin son derece güvenilir olması, frekans atlatma tekniklerinin kullanılması, diğer kablosuz cihazların girişimini önlediği ve veri şifrelerinin yetkisiz erişimi durdurduğu bir teknoloji kullanarak bağlantı güvenliğini en üst seviyeye çıkarmaktadır. 

EX600-W, ana operatörler tarafından dijital ve analog sinyallerin kontrol edildiği ayrıca pnömatik ürünleri yönetebilen kablosuz ve merkezi olmayan fieldbus sistemi sunan SMC'nin en son yeniliğidir. 1 ana modül altında 127 kablosuz alt modüle kadar kontrol imkanı sağlayabilir ve ayrıca toplamda 1280 dijital giriş ve 1280 dijital çıkış sinyalini destekler. PLC’den bağımsız kendine ait diagnostik fonksiyonları bulunmaktadır. Kısa devre tespiti, Açık devre uyarısı ve otomatik arıza tanımlama özellikleri ile donatılmıştır. Ayrıca sayaç fonksiyonu ile tüm sensör, valf ve piston grubunun ömür durumunu otomatik olarak takip etmektedir.

Sistemdeki kablo ve konektörlerin sayısındaki ciddi azalma, kurulum, devreye alma, modifikasyonlar ve bakım sürelerini en aza indirmektedir. Fiziksel kablo konnektör hasarı ve devre kırılması riski de önemli ölçüde azaltılarak hem performans hem de üretkenlik seviyesini arttırmaktadır. Kabloların sistemden kalkması ile ayrıca kablo konnektör maliyetleride en aza inmiştir.

 EX600-W aynı zamanda, neredeyse her yere yerleştirilebildiği için daha büyük bir operasyonel esneklik sunar; özellikle haberleşmenin aktarılmasında sorunlar yaşanılan döner tabla uygulamaları, temiz oda uygulamaları, indeksleme masaları ve yaygın olarak robotik kolların üzerinde ve değişken hareketli parçalarla çalışan uygulamalar için idealdir. 

Pnömatikte Dünya Lideri SMC’nin bir yetkilisi, “EX600-W, müşterilerimize bugünün ve yarının iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için kusursuz bir kablosuz çözüm sunuyor. EX600-W, yenilikçi bir iletişim ürünüdür. SMC kendi alanında dünya lideri olması ve herzaman yenilikçi bir firma olması dolayısıyla pnömatik ve kablosuz endüstriyel haberleşme teknolojisini harmanlayarak dünya pazarına üst düzey eşsiz yeni bir ürün daha sunmuştur.