Siber tehlikelerin bir yandan şiddetlenirken diğer yandan yeni risklerin de ortaya çıkacağı 2019’da ayakta kalmak isteyen şirketlerin siber güvenliğe daha çok önem vermesi gerekiyor. 
2019’a ilişkin güvenlik tahminleri tam da bu süreçte kullanıcılar ve şirketler için tam bir alarm niteliğinde. Komtera Teknoloji, devletler tarafından desteklenen saldırıların artacağı, hacker'ların pek çok kötü niyetli yazılım geliştirmek için yeni yollar bulacağı, kimlik doğrulama özelliği bulunmayan hesapların çok daha fazla sorun yaşatacağı bir yılın bizleri beklediğini açıklayan Komtera Teknoloji uzmanları, 2019 ile ilgili 10 siber güvenlik tahminini paylaştı. 

YENİ YILIN SİBER GÜVENLİK TRENDLERİ

1. Devlet destekli saldırılarda önemli artışlar bekleniyor. 

2. Tek faktörlü şifreler hacker'lar için en basit yol olacak.  

3. Kötü niyetli yazılımlar  daha da karmaşıklaşacak ve çoğalmaya devam edecek. Hatta fidye yazılımların maddi bilançosu, 2019 itibariyle 11,5 milyar doları  geçecek.

4. Savunmasız IoT cihazlar hacker'ların gündemini oluşturacak. Bu cihazların üretimi ve kullanımı yaygınlaştıkça, yönelik saldırı eğilimleri de artacak.

5. Modemlere yönelik saldırılar devam edecek. Kullanıcıların cihazla birlikte gelen şifreleri değiştirmeyip güncelleme yapmaması hacker'ların elini güçlendirmeyi sürdürecek.

6. Veri koruma kanunları şirketlerdeki etkisini daha çok artıracak. 

7. Bulut tabanlı hizmetlerin daha çok kullanılacak ancak buluttaki verilerin güvenliği için özen gösterilmezse kesinlikle sorun yaşamaya devam edecek.

8. KOBİ’ler siber suçluların iştahını kabartmaya devam edecek. 

9. Bilgi güvenliği ve bilgi teknolojileri yöneticilerinin önemi artarken, bu yöneticilerinin idari süreçlerde artık daha fazla yer alması bekleniyor. 

10. Siber güvenlik bilincinin artması bekleniyor. Şirketler, siber güvenlikteki en zayıf halka olan çalışanların  eğitimlere ağırlık verecek.