Endüstri 4.0 kalibrasyonunda fiili üretime 2019 yılında başlayan Polisan Kansai Boya üretim tesislerinde kullanılan siber fiziksel sistemler sayesinde ERP, üretim otomasyon sistemi ve tüm üretim ekipmanlarının entegrasyonu, haberleşmesi sağlanıyor.

ÖNGÖRÜ YETENEĞİ ARTIRILDI

Yeni tesislerinde reçete yönetim sistemiyle operasyonel verimlilik maksimum düzeye çıkarılırken, üretim parametreleri de gerçek zamanlı olarak izlenebilir hale getirildi ve işlenen verilerin analiziyle öngörü yeteneğinin artırılması sağlandı.

“ENDÜSTRİ 4.0’IN ÖNCÜSÜ OLMAKTAN GURURLUYUZ”

Dijital dönüşüm ajandasını tüm faaliyet alanlarında hayata geçirmek üzere çalışmalarına hızla devam eden firmadan konuya ilişkin, “Bilgisayar ve bilgi teknolojilerinin yaygın kullanımının damga vurduğu üçüncü sanayi devrimi, dijital, biyolojik ve fiziksel yeniliklerin dönüşümü ile büyük bir hızla dördüncü sanayi devrimine evriliyor. Bu vizyonun parçası olarak tasarlanan günümüz akıllı fabrikaları sayesinde, hız, esneklik ve verimlilik üzerine kurulu yeni nesil bir üretim anlayışı doğmakta. İş ortaklığımız Polisan Kansai Boya’nın yeni üretim fabrikası ile Türkiye’de Endüstri 4.0’ın boya sektöründeki öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz.” denildi. 

Firma, Leed Gold sertifikalı 50 milyon avroluk yatırım ile Gebze Kimya İhtisas Sanayi Bölgesi’nde kurduğu boya üretim ve depolama tesisini Ocak 2019’da devreye almıştı.