IAS Yazılım ve Pecen Consulting, Birleşik Krallık’ta başta üretim olmak üzere pek çok sektörden firmanın ERP ihtiyacına canias4.0 çözümünü sunmak amacıyla iş ortaklığı anlaşmasına vardı.

İNGİLTERE'DE BAŞLAYACAK, ABD'DE DEVAM EDECEK

Yurt dışındaki ofislerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki iş ortakları ile de global operasyonlarını sürdüren IAS, uluslararası partnerlerine bir yenisini daha ekledi ve Pecen Consulting ile anlaşmaya vardı.

IAS, İngiltere/Londra merkezli danışmanlık firması ile Birleşik Krallık’ta yürüttüğü çalışmalarına ivme kazandırmayı hedefliyor.

Daha önce ERP sektöründe başarılı projelere imza atmış, tecrübeli bir firma olan Pecen Consulting  ile ‘Gold Partner’ statüsünde anlaşan IAS, yeni partneriyle birlikte Birleşik Krallık’taki üretim firmalarında faaliyetlerini arttıracak.

İlk etapta İngiltere özelinde başlatılan çalışmaların ilerleyen süreçte Pecen Consulting’in ABD'de konumlanan merkezi aracılığıyla orada da devam etmesi planlanıyor.

İNGİLTERE PAZARINDA AVANTAJ SAĞLIYOR

Pecen Consulting yetkilileri, canias4.0’ın esnek yapısı, global rakiplerine oranla fiyat avantajı sunması; eş zamanlı kullanıcıyla lisanslama bedellerinin düşürülmesi, fiyat-performans açısından başarılı olması gibi özellikleri sayesinde Birleşik Krallık pazarında öne çıkacağını düşünüyor.

canias4.0’ın kendine ait yazılım dili TROIA ile implemenasyon süreleri kısa ve pratik, danışmanlık ve proje maliyetleri ise rakiplerine göre çok daha uygun.

Birleşik Krallık’taki pazar düşünüldüğünde bu da canias4.0’a büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca hem compromis hem cloud seçenekleri sunan canias4.0, buradaki rakiplerinden bir adım öne çıkıyor.

BREXİT SONRASI ERP İHTİYACI ARTIŞ GÖSTERDİ

IAS ile anlaşmasının ardından IAS Business Academy’de eğitimlerini tamamlayan Pecen Consulting yetkilileri, aday müşteriler ile ilgili çalışmalarına şimdiden başladı: Ürettikleri ve üretecekleri aday müşteriler için pre-sales ve marketing çalışmalarının ilk etapta IAS Competence Center ile beraber yürütülmesine karar verildi.

Birleşik Krallık, özellikle Brexit ve ve pandemi gündemleri nedeniyle ERP ihtiyacı açısından büyük bir potansiyel oluşturuyor: Ülke, Brexit sürecinde ve özellikle pandemi sonrasında çok daha özel bir çalışma sistemi benimsemeye başladı.

İlk etapta bakıldığında ERP açısından doymuş gibi görünse de tahminlere göre, ülke, Brexit ile dışarıdan, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden hem insan kaynağı hem de ürün ve hizmet alımını yoğunlaştıracak.

Ayrıca bugüne kadar dışarıda tuttukları üretimleri de yavaş yavaş kendi bünyelerinde gerçekleştirebilmek adına üretim tesislerine yatırım yaptıkları yatırımları arttırmaları bekleniyor. Pandemi döneminde bu süreç daha da hızlandı.

Tüm bu etkenler yeni ERP ihtiyaçlarının ortaya çıkacağına işaret ediyor. Bu nedenle, canias4.0’ın özellikle üretim sektöründe gösterdiği başarı ve tecrübesi sayesinde Birleşik Krallık'ta büyük bir potansiyele sahip olduğu düşünülüyor.