Uzaktan kontrol sağlayabilmek fabrikalara birçok avantaj sunuyor. Kontrol sistemlerine uzaktan ulaşmak için, o kontrol sistemlerinin fabrika networklerine bağlanması gerekiyor. Fabrika networklerine bağlanıldığı zaman da IT bölümünde, bilhassa son dönemde giderek artan ve şirketler için tehdit oluşturan siber saldırılar açısından büyük endişeler oluşuyor.

OT ve IT SİBER GÜVENLİK ARASINDA FARKLAR VAR

PLC ve SCADA gibi endüstriyel kontrol sistemlerinin güvenliğini sağlayan OT (Operasyonel Teknolojiler) siber güvenliği için fabrikalarda çalışmalar ve talepler hızlanmış durumda.
OT ve IT siber güvenlik uygulamaları birbirinden oldukça farklı. IT siber güvenlik uygulamaları OT tarafında çalışmıyor. OT, yani endüstriyel kontrol sistemlerinin yaşadığı ağlardaki protokoller ise IT dünyasından farklı. Kullanılan siber güvenlik yazılımlarının davranış biçimi de tamamen farklılık gösteriyor. 

DEMİR- ÇELİKTEN ENERJİYE, OTOMOTİVDEN GIDAYA…

ICS ve IoT siber güvenliği konusunda ürünler sağlayan sektörün lider firmalarından CyberX; petrogazdan demir çeliğe, enerjiden gıdaya, otomotivden cam sanayine kadar çok çeşitli referanslarıyla sektörlere hizmet veriyor.

Türkiye distribütörü IDA Proses; mühendislik ve uygulama hizmetleri sunarak CyberX ile birçok projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Endüstriyel kontrol sistemlerinizin siber güvenliğiyle ilgili bilgi almak ve demo için; www.idaas.com.tr