Teknolojinin yoğun kullanıldığı ülkeler arasında gelen Çin, yaşlı nüfusunun teknolojilerden ve bu kapsamda sunulan hizmetlerden faydalanmasını sağlamak amacıyla üç yıllık bir kampanya başlattığını duyurdu.

Yaşlılara Yönelik Çalışma Ulusal Komisyonu Bürosu tarafından hazırlanan genelge doğrultusunda, söz konusu kampanya ile mevcut bilgi toplumunun önündeki engeller ortadan kaldırılarak yaşlılar için daha ulaşılabilir olması adına çalışmalar gerçekleştirilecek.

Bunun yanı sıra sunulacak destek ve bu konudaki geliştirmelerde, yaşlı nüfusun ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak bir şekilde gerekli düzenlemelerin yapılması da teşvik edilecek.

KURUM VE KURULUŞLAR TEŞVİK EDİLECEK

Genelgeye göre, 2022'den önce yoğun olarak yaşlı nüfusun akıllı teknolojilerin kullanımı konusunda yaşadıkları zorlukları aşması için gönüllü hizmetler, kurslar ve çeşitli iletişim çalışmaları yapılacak.

Bakanlıklar, sağlık ve finans kurum/kuruluşları, turistik yerler ve ulaşım hizmetleri de yaşlı yurttaşlara yardım etmek adına gönüllü hizmetlerden yararlanmaya yönlendirilecek. 

Sivil toplum, üniversiteler, gönüllü hizmet örgütler ve yerel çalışanlar yaşlı nüfusun dijital teknolojilere uyum sağlamasına destek vermek üzere yetiştirme kursları düzenlemeye yüreklendirilecek.

Ülkede, 2019 yıl sonu itibarıyla 60 ve üstü yaş grubunda toplamda 254 milyonluk nüfus bulunuyor.